Pening Kapla


Emm..hari nie kapla ting tong sket arr. Dari pagi td pening x hilang2 smpi la. Tension gak nie. Td x kuar lunch pong...tido jap kt Surau tue. Dptla lelap dlm 15 minit gaknye. Tido2 ayam jer. Tp pening x hilang jugak. Maybe sbb x puas tido gak kot. Hari Isnin mmg la Monday Blues sket. Busan sebusannyer. Emm...Rabu nie maybe x jadik la balik Johor bile mengenangkan budget yg ciput. Mak cam nk sponsor tiket one way tp rase mcm x besh la pulak. Tiket mak pon x beli lagi nih. Nak dahulukan duit tp xde duit la pulak. Rase hampehnya aku nie. Nape la aku rase terok betol pengurusan duit aku bulan nie. Rase nk nangis je kalo pk balik.

Balik keje nie ingat nk g Alamanda bayar duit kete. Skrg mane buleh nk harap Sepul. Geram pulak bile aku pk balik. Dia lak yg nak tumpang aku bayarkan duit kete dia skali. Pastu kene singgah Bank Islam lagi kt Anjung tue bayo credit card dia. Semua aku kene buat sorang2. Sedih betol la. Dia tue asek bz jer. Dah la soh bayo loan Southern aku pon asek lambat jer. Tup2 dtg je surat kt rumah soh bayo. Heee..hanginnye aku kalo ingat2 balik. Ade tunang pon x gune. Poyo betol lahh. Kalo mcm nie better xyah ade tunang. Semua aku buat sendirik. Huhhh...9-15 May nie dia g ikot bebudak kolej g Bakti Siswa kat Mersing pulak. Pastu ntah ape lagi ntah program dia kene ikot. Asek bz memanjang jer. Blom masok time nk konvo lagi tue. Lansong xde masa nk spend ngn aku. Rase mcm nk carik bf baru pong ade nie. Nnti la sok2 aku da kurus, ade je org nk kat aku, aku sapu jerr...hehehe..niat jahat nie hua hua...tgh geram nie...mcm aku nie kayu jer rasenye..huhh..bebetol rase nk nangis skrg nie.... :(

Malam esok dia janji nk teman aku g klinik kt Bangi tue. Tp aku mcm x yakin je dpt pegi. Last minute ade itulah..inilah...sakit jiwa aku...Skrg nie tgh lapo betol nie. Balik nnti pn xleh nk beli makan sbb kene ikat perot. Bkn sbb nk diet jer, tp mmg dah xde duit nk beli makan. Takpe sbb last week aku da beli stok megi goreng. .kekekee....roti pon ade sket lagi tue balance last weeknyerr..hari nie tarikh luput..so mmg kene abeskan gak la. Sedeynye aku rase life aku skrg nie...ish ish...syahduuu betol...xde sape pedulik....hmmm...


Popular Posts