Hari ini & Semalam

Assalamualaikum warahmatullah....

Hari nie hari ke-4 la klu nk ikutkn aku xde contact Sepul lansung
Alhamdulillah, aku rasa mcm dh dpt biasakan diri jugak
Di tambah lg dgn suasana ceria kat opis & rmh sewa :)
Then ditambah lg dgn pembelajaran aku dlm agama
Semakin hari semakin biasa dgn keadaan skrg nie
Ya, aku gembira dgn life nie, semuanya atas kurniaan Allah jua
Yg kekurangan hanyalah kasih syg dr seorg lelaki yg bernama Saiful Bahrie
Aku tau dia tgh bz skrg nie kat Alumni sbb UPM buat konvo after Hari Raya (bln 10)
Sbb buat 1 Sidang jer, so graduan byk la dlm 6k++ kot
So aku faham la dia mmg bz & tak ada masa nk fikir ttg personal problem dia sgt
Aku just dpt doakan dia sihat & tak bersedih selalu (bagus jugak la dia bz kan)
Tugas aku skrg just bersabar, doa & tawakal
Aku serahkan jodoh aku dgn Sepul pd Allah & mungkin inilah yg terbaik utk kami buat masa ni :)

Malam td Kak Ten (sis in law Sepul) sms aku tnya ttg keadaan kitorang skrg
Aku reply la ckp apa yg Sepul ckp kt aku Rabu last week tue
Tentang dia perlukan ruang & masa utk berfikir & ttg perasaan malu dia pd aku & family
Then K.10 kate oklah mcm tue, ada hrpn lg & suruh aku byk bersabar & berdoa
Dia kata kat sana xde pulak Sepul ckp nk hntr romb.pts tunang lagi, cam senyap jelah
So aku kate ok lah klu mcm tue & K.10 soh aku info apa2 perkembngn terbaru dgn Sepul
Aku ucap thanks la kt K.10 sbb ambil berat ttg hal kitorang & akn info dr sms ke smasa, Insyallah :) Aku hrp yg positif je dgn keadaan skrg nie..moga Sepul dpt berfikir dgn tenang...

Semalam ptg smpi2 je rmh sewa Zatil (ex-roomate) dh sampai
Dia nk amek brg2 Ewa (ex-roomate/classmate) nk bg kt hubby Ewa yg ade keje kt MAHA 2008
Hari nie hubby Ewa balik, so kene lah amek brg2 Ewa tu semlm jugak
So sembang2 la ketchup apa yg dh lepas2..paling besh bile tgk gambar anak Zatil yg dh masuk 3 bln tue..baby boy, putih melepak mcm chinesse look sikit, namanya Daniel Rasdi :) Rasdi tu nama ayah Zatil sbnrnya...so kata Zatil panggil Daniel jelah..xkan nk panggil nama Atok pulak kan..hahahha...lawak pon ade...so smlm after sembang2 tue aku tolong angkat beg Ewa tu ke kereta Zatil. Hepi tgk Zatil ceria jer dgn family dia skrg.Now dia menyewa dgn hubby kat USJ 23, Puchong. Dekat jer dia kata after tol Puchong tue. Byk dugaan Zatil b4 dia dpt kahwin dgn hubby dia skrg nie. Aku doakan dia bahagia sentiasa, amin.

Em, so smlm dpt la aku Puasa Sunat hari Isnin, Alhamdulillah. Hari nie mcm nk puasa jugak sbnrya hehe. Seronok bile perut rasa kempis sikit kann..tak sukalah klu ada rasa2 lemak time duduk after Solat tue. Aku nk maintain je mcm nie paling koman pon sbb senang nk beribadat bile kurus nie. Badan jd ringan, so rajin nk buat kerja rmh & Solat, Insyallah. Hari tu timbang kat DIY 66.8kg..aku rasa mmg naik sikit lah sbb aku mkn nasi bbrp hari last 2 weeks. So aku agak risau, thats y nk Puasa lah selain dpt pahala & dpt biasakan perut utk bln Ramadhan yg akn dtg, Insyallah :) Semalam aku berbuka dgn roti jala Aishah (hosmet) bwk balik dr opis dia & Kuetiaw Sup Utara (Pasar Mlm) dlm pukul 9pm lebih. Kuetiaw Sup tu Mariam roomate aku belanja. Alhdmdulillah, murah rezeki aku smlm, x payah keluar duit sesen pun :) And donuts Siti soh aku bwk balik semlm (bigapple) aku soh diorang semua mkn sbb aku mmg x minat sgt pn. So mcm fair & square, semua pn merasa :)

Hari nie bos start naik from cuti, hopefully mood dia okay, amin.
K lah, aku stop kt sini dulu, nk g amek paper kat depan.
Moga hari ini adlh hari yg lebih baik drp semalam, aku kene jd lebih baik dr semalam, Insyallah amin ya rabbal alamin.

Popular Posts