:( :( :(

Napelah aku rase hidup aku nie mcm kosong jer. Lalui hari2 dgn begitu saje. Aku still solat, solat sunat, baca Quran mcm rutin yg aku try biasekan sjk bln 7 lepas. Tp still aku rase mcm ade kekosongan dlm jiwa aku. Nak kate aku sedih, x jgk sbb aku dah ada Iz yg bersedia nk kawen ngn aku bile2 masa. In fact kitorang dlm proses nk kawen pn. Still aku rase mcm hambar je kehidupan aku nie. Kkdng ketawa mcm di buat2 sdgkn fikiran aku sbnrnye blur & kosong, hampa. Mcm xde semangat jer nk hidup. Aku masih lg kesempitan dlm kewangan. Tp aku x runsing pn. Nk balik utk Raya Haji pn cam nak xnk jer. Balik naik kete, tp duit minyak, tol xde. Mintak mak, dia kate leh bg RM50..pn x cukup gak tue...mintak Anje support tol lah hehe. Balik KL K.Ya ade, xpe. Mmg kering betol lah aku skrg nie. Tp aku cam relax & buat x kisah jer. Duit aku kuar pn juz utk minyak g balik keje, top up & kuar mkn ngn Iz yg sllunye dia banje hehe. Itu jelah life aku. Maybe aku da btl2 rase busan dgn life single nie.Eventho aku da move Pjaya dr Serdang yg membosankn tue, still aku rase x best sgt gak. Nk kawen, kene sabar lah. Sbb tgh dlm proses pong. Dlm tempoh nk smpi ke kawen tu yg letih sgt2 nieh. Doa pd Allah juz permudah & percepat urusan jodoh aku dgn Iz. Runsing la lame2 sgt kapel. Byk buat dosa, hati pn rase x senang. Solat berhadapan dgn Allah pn rase cam malu, x proper. Mcm aku nie still buat dosa, rasa bersalah, tp buat jgk. Allah murka pd aku, x kisah pd aku...Entah laa..rase cam besar sgt dosa aku da buat skrg nie pd Allah. Berdua2an dgn Iz, pegang tgn. Sbbnye aku tau Solat tu blh bantu cegah perbuatan keji & mungkar. If aku still buat dosa, meaning Solat aku x bape bagos lah. Aku sedar, tp aku susah nk tahan diri dr terus keluar berdua & pegang tgn. Buat dosa & maksiat mmg seronok. Yelah, setan da hasut kan. Msti gembira je setan sbb berjaya goda aku kan? Kesian malaikat2 yg membisikkan kebaikan pd aku... :( Aku yg kene kuat dlm hal nie. Iz tu ikot jer. Aku yg x kuat skrg nie.....alahai....susahnye hidup dlm dunia nie..susahnye nk jd hamba Allah yg sejati.

Skrg nie aku cam hidup mcm tue jelah. Sekadar hidup la kate org. Mcm dah xde perasaan pn ade skrg aku nie....cam straight je rase jiwa nie....Aku susah hati dgn jiwa aku skrg. Rase mcm Allah x sayang aku, murka pd aku, tinggalkan aku. Boleh ke aku hidup dgn perasaan bersalah mcm nie? Bersalah pd Allah saban hari. Sbb tu gaknye aku rase x hepi. Mcm di buat2 je perasaan aku skrg nie. Alahai....entah laa...aku confused la dgn perasaan aku skrg nie....xto nk ckp mcm mane...mcm nk gile pn ade rasenye nihh...nk gile ke aku? ke nak mati dah? adoiii....

Popular Posts