Dosa & Maksiat :(

Alangkah susahnya jalan ke Syurga. Mcm skrg aku nie mmg nafsu & syaitan sdg lumba2 je nk jebak aku ke alam dosa & maksiat. Aku kene hati2 dgt skrg nie. Tp itulah..byk sungguh kelemahan aku nie. Kdg2 rasa lemah sgt. Pasti lps muhasabah diri, aku menyesal. Then ape lg blh buat? Mohon keampunan sajalah dr Allah. Now kes dgn si Iz nieh. Sabtu nie nak kuar sama. Aku niat mmg xnak keluar dua2 dgn dia. So aku nk dia ke Bdr Permaisuri amek aku+Anje+K.Ya. Blh la aku kenalkan diorang seme. Blh diorang nilai sket si Iz tue mcm mane. Hopefully ok lah. Tp ntah la..aku x inform lg mamat tue plan aku nie. Buatnye dia takot pulak ehh...hehehe..Ingat nk ajak kuar g lunch sama2, then hantar Anje ke Gombak. Aku pn x pernah lg smpi rmh sewa Anje tue. Teringin gak nk tgk dia mcm mane kt sane. Aku nie dah buat si Iz tue mcm bf aku pulak..ish ish..Aku pn kkdng cam confused lg nieh. Niat tu mmg kawan2 jelah dulu. Tp progress agak cepat & lancar jgk nieh. Pdhal masing2 xde pn ckp ape2. Mcm blh rasa2 diri masing2 jelah kot. Dia pn cam rajin2 sms aku & aku pn sama gaklah. Sbb rasa mmg dah closed as a friend lah. Mcm kitorang masing2 tggu & lihat ape yg terjadi. Aku kkdg smpi ade rasa naik segan jugak la dgn Iz nie. Mcm dh termalu2 gitu..hua hua..tp aku cube utk bile bejumpe tu, treat masing2 as a friend. Xde sape pn tau kitorang tgh gile2 sms hari2 nieh. Then nk keluar pulak Sabtu nih. Gempak giler klu ada yg tau. Gilosss. Adoi...fenin gak aku nie. Betul2 ke aku nie ngn Iz tue? ishh..aku pn xtau la. Yg pasti dia mmg berjaya melupakan aku ttg Sepul. Aku senang dgn lawak2 dia & mmg rasa terhibur bile dia masuk dlm life aku.

Aku kene hati2 sgt skrg nie dgn perkembangan hub.kitorang nih. Entah hub.ape aku pn xtau hehe. Close friend lelaki aku la skrg nie. Aku hrp dia pn xde sape2 pn lah. Tetibe aku kaco daun plk kan. Tp dr cko org rmi, kata dia mmg single. Klu mmg jodoh aku dgn dia, aku mohon Allah permudah je utk halalkn hub.kitorang nie. Insyallah.

Popular Posts