Sakat & sakat

Hehe..aku sukelah sakat2 merajuk dgn si Iz tue. Sbbnye dia mcm xtau nk buat ape. Dok adoii...adoii...jgn la mcm nie....nape senyap? cam risau sgt klu aku senyap jer...heheh...aku pn saje2 jelah kan..pdhal bkn ape2 pn hua hua..bile lg nk merajuk kan? skrg nielah time org mmg tgh sayang gile2 nihh..bleh ngade2 sket..huhu..mcm td terkejut gak aku dia ckp ' terlalu sayang awk tau tak?' cam terdiam den sedetik...tgk cam bese2 poyo2..tp bile ckp tu kkdng power gak. pastu dia suke ckp 'syg awk sgt sgt' ...'syg awk'....pagi td pn dia bt aku terkejot mase aku call dia otw nk ke opis..memule aku ckp aku x buat n.goreng, then dia ckp kecewa..pastu aku ckp la aku buat laa..then teros hepi je suara dia..pastu tetibe ckp 'sy syg awk tau tak?'...terkojot gak aku hahaha...teros pekena aku soh aku plak ckp..hampeh..pdhal Shahrel pn baru masok opis. klu tak blh gak aku ckp hehehe..ntah pape ntah..

Aku pecaye bile dia ckp dia sayang aku. Sbbnye org laki yg mmg x pndai sgt layan ppn mmg ssh nk ckp benda2 leh kate jiwang abes la pd diorang. Org yg simple minded, hepi go lucky, yg jenis x amek port sgt ttg ppn, mmg ssh nk ckp benda2 mcm tue. Dia pn da tau ckp I Love U, I Love U So Much...hahaha..jiwang gak kan mamat nie? Tp ntah nape aku mmg pecaye klu dia ckp dia serius & btl2 sayang kt aku. Cume nyer klu jumpe berdepan tu x nmpk la perasaan dia pd aku. Mcm biase jugak mcm mase kawan2 dulu. Tp aku suke dia cam caring jgk. Cam tlg angkatkn lengan baju aku yg nk kene air yg tumpah sket2 kt meja. Cam takut je kene baju aku tue kan. Suke sbb dia amek kisah ttg aku. Bile aku kate nk pakai skirt ke, free hair ker, singlet ker, dia kate nk sekeh lutut aku hahaha. Klu nk buat jahat dia tegur. Mcm dia jaga btl2 aku nih. Klu nk gemuk pn dia x bagi. Meaning dia ambil berat ttg penampilan aku etc. Cam sungguh2 jaga spy aku sentiasa jd ppn yg sopan & baik. Ahh..aku mmg sukelah cara dia. Cara dia express rasa sayang dia pd aku. Bt aku rasa dihargai & di cintai sgt2. Lain sgt2 dgn masa Sepul dulu. Now lg santai & relax. Dia pn jenis respect pd rutin life aku. Malah marah pulak klu aku tinggal rutin. Nasihat soh tido awal sbb nk bangun solat mlm2. Aku jelah yg degil & nk gak ckp lama2 dgn dia. Dia mengalah jelah hehe. Baiknyer Iz nie layan aku. Happy siot dgn dia. Ada mcm kwn, ada gak mcm kekasih. Dua2 pn blh. Suka sgt dengar suara dia. Tak boring lansung dengar. Nada dia ckp sgt2 menyenangkn telinga :) Pendek kata aku mmg senang la dgn dia.

Aku yakin utk dia jd suami yg baik. Kdg2 aku rasa dia hensem, kkdng x hensem..hehe..tak kisah la tue, yg paling penting dia sayang aku & blh jaga aku baik2. Aku pn bkn jenis org demand. Dia pn pernah kata suka sbb aku jenis pakaian x fesyen2. Jenis sempoi jer tp muslimah. Aku bkn ladylike sgt. Yg pntng tutup aurat jer. Then brg kemas pn aku x bape minat. So tu pn advantage aku gak. Tv pn dah xde interest. Bak kata K.Lin, low maintenance. Cuma bab calling2 skrg nie high la utk si Iz...heheh...pastu suke soh dia banje mkn hua hua..then mengharap sket klu ade hal. cth soh dia teman aku sok buat passpot & hntr g airpot mase nk g HCM Vietnam. Dia ok jer hehe. Takpelah sekali skala. Ape gune ade bf kan??huhu

Ngantok giler dah nie. Nak siap2 solat Asar dah nie. Masa aku di timpa musibah pts tunang dgn Sepul, kitorang jd mcm tu sbb kitorang buat salah mase bersama. So mmg salah kitorang kententuan jd buruk bg kami. Now aku dgn Iz, kene hati2 sket la. Jgn smpi buat yg mcm2. Segerakan pernikahan. Halalkn ape yg haram. Ini yg kitorang tgh kejar skrg. Mohon Allah permudah perjalanan jodoh aku kali nie, Insyallah. Amin.

Popular Posts