Alamanda lagikk

Smlm dlm kol 4pm lebih Erin sms bgtau x jd nk jmpe sbb dia nk pening2 kepala nk muntah bagai. Pegnen mmg la kan. Aku mmg cam da rase2 je x jd nk jmpe. Ok gak instinct aku nih hehe. So pospone la nk jmpe. Next week pon ade. Diorang main badminton every Selasa. So xde hal lah kan. Aku pn as always bz jek. Ade je xtvt after keje. Hari nie plan nk g rmh CT tgk baby dia. Hadiah da beli dr next week. Dok tersadai kt blkng seat kete Iz tuh. Pastu Kak B pn nk kirim hadiah gak. Nti la dlm tghari aku call CT tnya leh tak dtg. Kot ade sesape nk ikot kitorang ker. Kak Som ker kan. Ajak jelah sesape lagi. The more the merrier.

So after da x jd jmpe Erin, kitorang teros la gerak ke Alamanda. Ajak K.Som & K.Lin sbb aku nk banje diorang makan. Punyelah lame pospone nk banje makan after K.Lin tlg aku cat bilik mase baru pinda Pjaya dulu kan. Memula K.Lin nk mkn kt Burger King. Tp sbb K.Som anti yahudi, so tempat mkn da jd terhad. KFC, McD, Kenny Rogers, seme dah out of list. So last2 aku ajak mkn kt Noodle Station dekat ngn Pakson tuh. Diorang mmg la nk pow aku gegiler kan. Aku x kesah la sbb mmg niat nk banje pon kan. Aku sbnrnye x rase nk mkn sgt pn. Ditambah dgn sakit kepala dr pagi smlm tuh. Tp cam x best klu aku x mkn kan? So Iz ckp mkn gak la. Juz air aku order air masak jelah hehe. Total RM56 klu x silap aku. Kt situ paling best mkn springy noodle dia sbb mee diorang buat sndiri yg jenis x kembang. Rasa pon mmg not bad. Air pn mcm2 jenis yg menyelerakan. Banana Split pon ade, eskrem bagai. So byk choice la. Ape2 pn lega da banje akak2 yg byk membantu dlm mcm2 hal. Yg arrange minum2 kt terminal bas dulu smpi la sangkut ngn Iz tuh hehe. Kire diorang cam pelopor pd hub.aku ngn Iz la hehu. Tq ye akak2 for make me & Iz happened. Da nk kawen da pon nih. Camni rupenyer jalan jodoh aku ^_^ alhamdulillah.

Jumpe lelaki yg sgt lembut layan aku yg mcm2 nieh. X pernah sekali pn tinggi suara. X pandai nk marah. Bile bersama dgn psngn yg cool, kite pon scr x lansong jd cool. Bile dia lembut ckp ngn kite, kite pn jd lembut bile ckp ngn dia. Everyting about him is better frm the old one. Sbb tu aku x pernah menyesal putus tunang dgn lelaki tu sbb time aku single, aku tanam dlm hati 'aku mesti jumpe lelaki yg lebih baik dr dia'. Semuanya msti ade hikmah. Dan aku jumpe lelaki yg terima aku sedanya aku. Aku yg byk kekurangan here & there. Bkn lelaki yg menjadikan semua kekurangan aku sbg alasan bile hati dah terpaut pd yg lain. Kekurangan yg x pernah dibesar2kan sblm berjumpe org yg dirasakannya lebih baik dr aku & meminati dirinya. Sblm org itu dtg, siapakah yg menerima dia seadanya? Ahh terbukak citer lame lak hehe. Ape2 pn aku mendapat lelaki yg much more better than him. Tuah aku sbnrnye. Dia pon bertuah gak dpt ppn yg dikejarnye tu. Klu diorang kawen sok, mmg itulah jodoh terbaik dia. Simple jek benda nie sbnrnye hehe.

Lari topik lak hehe. K so after mkn kt NS tu, aku & Iz g Solat Maghrib dulu. Pastu g Tomei nk usha bracelet. Masok2 tgk mmg byk choice from HJ. Tp aku nie mmg la amat cerewet & xtau nk pilih design camne sbb x penah pon amek port psl brg kemas ni. X minat nk pakai pon. Beli ni pn sbb ade purpose. Klu ikot aku, mmg suke yg halus2 kecik2 tu jer. Tp Iz ckp xleh nk ikot minat aku jek sbb Mak Iz suke yg besar2. Nti klu dia tgk Iz beli gelang kecik kt aku, mesti dia mengamok kt Iz. So tunang syg den gak yg kene hehe. So aku kena tolak ansur la bab beli gelang kawen nie. Utk puaskn hati semua pihak. Iz ckp da kawen sok dia belikan gelang yg aku minat. Cam pelik je dia ckp camtu. Sbbnye aku bkn jenis nk beli2 brg2 kemas cam kbnykn ppn suke. Klu besday aku, aku mintak dia belikan aku buku jek sbb aku suke bace buku hehe. Tp klu dia nk bagi, aku terima jelah. Manelah tau sesak2 sok nk pakai duit, ade gak gunenye brg2 kemas nie. So smlm adela aku minat 1 design nie kt Tomei. Tp mahal sbb xde less. RM2k above maaa. Segram RM127. So stick to gelang HJ ari tu gak la. Price ok & still nmpk solid :)

Pas g Tomei aku ajak Iz singgah MPH jap. Aku saje je ckp nk buku Travelog Haji - Mengubah Sempadan Iman by Prof.Muhd Kamil. Aku penah tau ttg buku ni mase Prof.tu jd org yg ditemuramah dlm rncngan Jemputan Umrah kt Astro Oasis. Berminat gak nk bace pengalaman dia mase kt Mekah tu sbb jarang ade org nk bukukan pengalaman pegi Haji nie. Sllunye dgr citer org yg balik Haji dr mulut ke mulut jelah. Pastu aku saje jelah ckp 'belikan' kt Iz sambil tunjuk buku tu. Then dia kate 'amek la'. Aku pon ??? 'betol?'. Dia ckp 'yelah awk nk bace buku baik pon. yg penting da beli bace, jgn x bace'. Ish mstilah aku nk bace kan hehe. So dia pon byr la buku tu, aku amek yg Edisi Jimat RM18. Baiknye tunang syg sy nihhh hehehe.

Tgk2 da kol 9.30pm. So aku pon da letih. Dgn sakit kpl yg x kurang2 tu. Mata pon da ngantok. So kitorang balik la. Smpi2 rmh, tgk K.Lin tgh kemas bilik. Sembang sat, g mandi, solat & smbil2 tggu Iz sms ckp da smpi & settle seme (mandi+solat), sempat aku bace prolog buku Travelog Haji tu. Still sakit kepala & tetibe kene selsema pulak. Da kene marah ngn Iz bile dia dgr suara aku semacam jek kan. Dia soh aku beli panadol tp aku malas. Sbbnye aku x biase mkn ubat klu sakit kpl. Sllunye sapu minyak angin jek. Klu deman aku rajin la makan. Dh dia kate aku degil. Aku leh ckp sori jelah. Lepas tido ok la kan. So pagi td bangun Alhamdulillah ok. Juz mengantok jelah sbb bdn letih x cukup rest. Hari2 kuar balik kol 10pm mane tahan kan. Hari nie klu jd tgk CT & baby, teros balik Pjaya nk rest kt rmh smbil bace buku baru hehe.

Popular Posts