Kad Jemputan Dah Siapp!!

Kad kawen aku da siappp!!! hehehe...Rasenye by this weekend Hadi & wife (Fizah) hntr kt rmh kakak aku kat Bdr Permaisuri. Hari nie pas jmpe tunang syg den, aku akn bertolak balik sane. Nmpknye weekend nie proses melipat kad akn bermula. Adik aku Anje & Iraz ade..leh tolong lipat kekeke. Kad kawen aku nie x mcm kad pn. Mcm gloss paper pon ade. Alah..jenis paper yg sllu Dominos or McD buat brochure dlm newspaper tu. So mmg lembik la. Yg buat aku tertarik sbb it will be full of colour. Ape2 pn yg pnting isinya. Lps habis majlis, org akn buang dlm tong sampah jgk. So for the price of 0.60 sen per pcs, kire ok lah. Tu pn da mkn RM600/1000pcs all in. Harga nie pn dpt sbb kire kawan-kawan. Fizah tu opismate kakak aku kt Petronas. Klu nk ikot rege sebenar, klu x salah aku RM0.80 per pcs. Pd aku ngn Iz, kitorang still nk cut cost, tp xdelah smpi nmpk 'cheap' sgt. Klu nk ikot, 1000pcs nie mmg x cukup. Sbbnye jemputan belah Iz target 1500 org. Aku dlm 1000 jer. So kad nie Iz akn amek lebih dlm 700pcs. Aku amek sikit je utk bg kawan2 & sedara mara. Utk org Felda, aku dh design sndiri. Beli kertas kaler, print & photocopy jelah. So mmg dh save cost kt sini lah for another 500pcs.

Ok, stop citer psl kad kawen. Smlm ptg dpt la jmpe Iz teman dia mkn kt f/c dkt ngn rmh sewa aku tu. Tu pn kol 6.30pm dia nk kene gerak ke KPJ Kajang Specialist sbb nk amek ayah dia g Solat Maghrib kt Masjid. For a few weeks after this mmg xleh nk jumpe lame2 la. Takot mak dia ade pape kan. Mmg la sedara mara dia dekat je blh tlg. Tp x sedap la kan mcm tu. So kitorang kene berkorban sikit la nk jumpe2 sllu nih. Aku ok jer. Juz kene biasekan diri la sbb dulu asek kuar jer. Nmpknye lepas nie jadi 'ulat buku' balik lah aku huhu. Bertahan laa...sebulan lebih jer lagi...Insyallah..ade baiknye jarang jmpe nih. Pasti byk kebaikan. Mmg ponn hehe.

Anyway yg masih tertangguh ttg kawen nie pakej kawen belah aku, gelang utk batal air sembahyang time nikah & kain pelikat hantaran utk Iz. Goodie bags aku da serah pd mak utk settlekan. Tp aku mmg nk kene cari gak souvenir dlm 100 bags utk kwn2 rapat & sedara mara. Bajet xde lagi sbb nk settlekn Pakej Kawen belah aku dulu. Pas settled yg tu, balance pakej kawen belah Iz lak nk kene settle lg sikit. Lepas settled 2 benda nie, barulah aku blh pk benda2 kecik pulak. Mlm td K.Lin ckp bonus & back dated increment Insyallah akn dpt dlm bln 4 or 5. Aku mls nk berharap sgt. Klu ade, bagos. Klu xde, sempit sikitlah. Anyway paling pntng sekali aku xnk berhutang. Mls nk sesak2 kepala lps kawen sok nk bayo hutang. Xpelah majlis biasa2 jer. Yg penting benda wajib settle. Insyallah.

Popular Posts