KPJ Kajang Specialist


Alahai..mase drive pagi td nk g keje aku tgk meter kete da due for service laa. Da la tgh kering mering nie. Aikk..bru dpt gaji da kering?? Cam tipu je kan? hehe..Mane de tipu..da byr sewa rmh, kete...tinggal bape je weii? Blm lg citer ttg sandal aku yg Iz belikn mase kt Kota tu putus smlm. Seb baek aku ade sandal spare dlm kete yg aku beli mase kt Vietnam last month. Eventho aku x bape selesa pakai sandal tu walhal ia sgt cantik, bile da xde choice, tibai jelah. Penyelamat di kala aku nk straight pegi jenguk bakal mak mertua kat KPJ Kajang Specialist yg sdg dlm proses penyembuhan after hempedunya yg penuh dgn batu karang di buang. Sampai2 je situ segan lak rase nk bwk bakul bunga & buah yg Hisham Land kirim smlm. Cam seme pn tgk je aku bwk benda alah tu. Lansung aku x pandang muke2 org kt situ kekeke. Sempat lagi mase dlm lift Aci cam cleaner kat situ tegur ' lawa bunga...' aku sengih jelah kan. Dan dia pn tunjukkn la kt mane aku nk masok. Sbbnye dia ke wad bersalin. Wad bakal MIL berdepan je. So masok2 je teros nmpk Bilik 307. Masok2 je teros nmpk muka tunang syg den. Senyum meleret dia tgk aku da smpi dgn sebakul bunga. Sejuk mata aku tgk muka dia. Rindu sgt kt dia. Yelah..dpt jmpe pn kejap2 jer. So rase rindu tu sentiasa ada hehe. Jiwang karat lak aku kekeke...

Sgt suke tgk Iz menjaga mak dia dgn lembut & penuh kasih sayang seorg anak pd ibunya. Papah mak dia g bilik air. Betulkan selimut. Masukkan stokin. Klu anak ppn aku x heran sgt tgk seme2 tu. Tp sbb anak lelaki, aku rase agak kagum. Lg pulak Iz sbg anak sulung. Sgt bertggjwb menjaga mak yg sakit. Still juggling time utk jmpe aku. So aku pn xleh nk berkira sgt utk drive semata2 nk menjenguk MIL & tunang tersayang. Eventho aku nie penakut sbnrnye nk drive klu x tau jalan, demi org2 yg aku sayang, aku gagahkn jugak lah. A few times Iz ckp dia hepi sgt aku dtg ptg smlm. Dan sempat aku bayangkn if aku jatuh sakit in future after getting married, hrpnye begitulah Iz melayan aku dgn kasih syg. Mcm dia layan mak dia. Insyallah :)

My future FIL pn agak terkejut tgk aku dtg ptg tu. 'Ehh..Ina pn ade?' aku sengih jelah kan. Ckp la aku dtg terus dr tempat keje. Then FIL ajak Iz g Masjid solat Maghrib. Soh aku jaga MIL sat. Aku ok jer. So aku jagelah dlm setengah jam. Rase cam simpati sgt tgk org tua yg sakit. Nmpk cam MIL agak susah nk bernafas. Dia ckp pn cam semput sikit. Ckp pn cam mengah2. Aku nak je urut2 tgn dia, gosok2 blkng dia tp rase agak segan. Tp aku rasa gak la dahi dia if panas. Ok je. Demam sikit sbb mase nurse amek temperature bdn, bacaan 37.6 darjah celcius. Aku betulkn2 selimut dia & dia mintak tlg aku naikkn sikit badan dia ke atas. Tu jelah. Nnti after kawen, klu dia sakit, aku nk jaga dia cam aku jaga mak ayah aku sndiri. Perasaan tu yg aku cube cari dlm diri aku. Yakinkn hati yg diorang jgk parents yg perlu aku hormati & sayangi. Insyallah.

After diorang da habis solat, aku mintak diri & Iz ajak makan kt Malee Rest. kt seberang jln depan hosp. Cam da lame x mkn2 ngn dia. Mknn pon agak sedap. Aku mkn bihun tomyam, Iz mkn nasi goreng ayam. Dua2 pn sodap. Dlm 8.30pm aku balik ke Pjaya. Mandi & siap sedia utk tido. Dah 2 hari aku tido awal. Yelah..sllu kan kuar dating ngn Iz. Lps2 nie pn Iz nk kene balik awal ke rmh takot ape2 kan. Mak dia kn tgh x sihat tu. So aku ok jelah. Dpt jmpe kejap kt opis pon dah ok. Asal dpt tgk muka dia sehari sekali da cukup da bg aku. Eeekk...tinggal sebulan lebih je aku nk kawen nih. Klu da masok bln 4, lagi aku cuak hehe. Mggu depan hari Rabu da blh ckp 'aku kawen bln depan' kekeke. Hishh...tetibe agak riso ttg pakej kawen belah aku x settle lagi. Iz suggest balik on 17/4 hari Jumaat after keje. Klu blh nk jumpe Mizan hari Sabtu lah. Ahad nk balik KL dah. Mls nk amek cuti lagi. Simpan cuti utk kawen sok pulak. Tibai jelah ape yg ade. Yg penting ade. Worst come to worse, baju leh tnya Kak 10. Bab pelamin ngn mak andam jelah yg kritikal. Sapu jelah ape yg ade.....mls nk pk byk.

Gelang utk batal air sembahyang time nikah sok patotnye g beli semalam. Tp sbb Iz kene jaga mak dia, pospone lagi laa. X kesah la bab tu. Ade byk masa lagi. Juz hrp harga emas jgn naik lagi jelah. Deco utk hantaran, aku ingat nk recycle balik ape yg ade jelah kt rmh parents aku. X larat da aku nk kuar duit beli2 ape lagi. Riben seme byk kt sane. Klu pandai, bleh je jd cantik. Balance dr items mase majlis A.Edy+ aku & Lisa tunang. Skrg aku nk fokus nk settlekn duit utk byr Pakej Kawen kt belah Iz kt K.10 lagi RM300. Pastu settled la part aku. Tinggal nk byr duit utk Pakej Kawen kt belah aku jer. Bajet part aku dlm RM1k. Hopefully dpt below that budget la. Aku bkn nk ape sgt pn. Yg basic jer. Ape2 pn nntilah diskas ngn Mizan. Susah klu x jmpe depan mata nih. Pas nie for sure byk lagi nk gune duit utk benda yg kecik2. Tak taulah cukup ke tak duit gaji aku tue. Mls nk pk byk lah. Settlekn 1 per 1 dgn apa yg ade. Insyallah, moga semua berjalan lancar. Amin.

Popular Posts