My Hubby to be...

Tetibe aku rase cam nk tulis ttg kebaikan En.Tunang hehe. Aku pn sbnrnye xto nape akak2 kat opis aku nie semenye sukerrrr sgt bile tau aku ngn Iz rapat & x lame pastu bertunang & skrg dlm proses nk hidup bersame. Diorang seme sgt2 excited bile tau & wish good luck for both of us. Pastu semenye ckp Iz tu baik orgnye. Smpi dpt chop SIRIM lagi dr sorang akak finance tu hehe. Smpi skrg ade akak kt HR tu klu aku amek stationary msti ckp Iz tu baik & suke tegur org. Penah sekali Iz still ade kt opis keje smpi mlm & akak nie nk balik rmh kt KL tp bas xde. Iz pn dgn senang hati tumpangkn dia smpi PJaya Sentral sbb kesian tgk akak tu sorang2 tggu bas. Dh ler mlm kan. Jadi pape camne? Dr kaca mata aku sndiri, Iz mmg sgt2 ok dr segi pergaulan. Dia nie cam rajin bertegur sape. No wonder la bile kitorang kuar jalan2, ade je yg dia kenal. Samada dia yg tegur @ org yg kenal dia tu tegur dulu. Klu tgk scr luarannye, Iz nie nmpk cam bdk nerd jek hehehe. Itulah pandangan aku mase kkdg dia dtg PMD betulkn PC staffs kt sini. & geng dia adalah Incik Azrun & aku mmg lebih selesa panggil Abg Azrun je klu ade PC staffs sini yg probs. Sbbnye mase aku masok keje dulu Abg Azrun sorang jek. Iz nie kire masok lambat dlm setahun la ngn aku. Thats y aku x biase nk panggil dia. Memule dia pn trainee jek. Pastu da lame2 serap masok teros kt ShTech bekerja rapat dgn Incik Azrun. Klu g mane2 mmg diorang berdua nie jelah sllunye. Kelakar sbb Abg Azrun tinggi melampai, eventho Iz nie xdelah rendah sgt, tp still nmpk perbezaan klu jln same2 tu hehe.

Setakat yg aku kenal dgn Iz dlm tempoh 4 bln lepas, aku kenali dia sbg seorang lelaki yg cool & lembut. Bknla lembut cam pondan tuuu..haha..lembut dlm melayan ppn (aku je la kot hehe). Barulah tahu dia nie penyakat kat sbnrnye. Kazen2 dia mmg masak la klu dia sakat. Smpi aku pn nk tergelak2 tgk gelagat dia ngn kazen2 dia seme hehe. Aku pn kkdng dia sakat cam hape. Depan2 mak & ayah dia pn disakatnye aku. Paling aku suke dia gosok2 kepala aku. Klu dia geram ngn aku bile aku buat lawak & ckp ntah pape, mmg dia tuju kepala aku la. Ade skali tu dia gosok pale aku mase aku tgh tgk tv kt rmh dia pastu mak dia nmpk dr dapur. Bising mak dia ckp ape ntah main2 kepala org. Sempat lg dia kate aku lak yg buat lawak ntah pape heheh. Aku gak yg kene..huhhh..anyway aku mmg suke dia gosok2 kpl aku tu. Cam rase mesra sgtt & nk buat depan org ramai pn rase ok. Xla nmpk x proper kann :)

Dan dia sememangnya sgt x pandai nk mengorat ppn. Sgt x memahami ppn yg kkdng saje nk ngade2 & manje2 nih. Mule2 aku cam tensen la gak kan. Tp lame2 aku jd suke sakat dia pulak hehehe. And aku ajar la dia bile ppn mcm ni, maknenyer mcm tu and so on.. etc. Dan until now aku dh dpt terima diri dia seadanya & rase itu bkn satu masalah pn lagi. Dan aku pn sllu tnya dia if ade perangai aku yg x bagos pd dia. Dia ckp 1 jek "DEGIL". Hehe..sometimes mmg degil pon aku ngaku. Tp dia kate kkdng jek. Xper...jgn sllu sgt huhu.

Adoo...nnti la aku tulis lagi. Nk g toilet lak saket perot. Tata

Popular Posts