Set Bilik Tido@Semenyih


*gambar sekadar hiasan (lebey kurang ler mcm nie..tp yg nie hijo byk sgt)

Berjaye pn aku carik gambo set bilik tido nih hehe. Mmg betol xde keje dah aku ni huhu. Aku amek pic nie kat website Cavenzi. So mmg exactly the same la dgn yg mak Iz pilih tu. Wane pon same. Pastu aku cam da bayangkn cadar ivory based color+small purple flower yg beli kt Lovely Home Isnin lepas. Cam cantik jek kan? hehhe...pastu aku dpt la idea nk beli a few items kat Lovely Lace yg konsep pn English taste. Eventho bilik nie mungkin akn dihuni fully around 2-3 months after our wedding b4 fully move out to rmh at Salak Tinggi, still kitorang akn balik Semenyih twice a week utk jenguk ape yg patot. So akn sllu gak la tido sane.

Utk bilik tido kat rmh Salak, maybe we will pick opposite concept lah. Idea & taste kitorang still sama. Modern, basic & simple. Xnk byk sgt perabot & brg2. Biar ade byk ruang. Decor pon yg simple2 jek. Sgt2 excited nk decorate rmh tu nnti. Juz slowly la sbb kitorang nie bkn byk duit sgt. Pastu kitorang same2 jenis x suke hutang keliling pinggang. Rase cam xbesh je klu rase hutang byk. So 1st batch furniture yg basic is bedroom set, washing machine, rak tv & tv. Yg len2 tu kemudian la after settled bayo yg basic nih. Mohon Allah murahkan rezeki kitorang, amin.

Semalam after Iz men futsall kt Kelab Komuniti Cyberjaya ngn opismate dia, kitorang g chapteh kat f/court P9 dekat ngn rmh aku tue. Iz mkn Mee Rebus Jhr yg sedap tu & aku order Bihun Sup yg sedap gak. Kedai yg same la katekan hehe. Mskan Jhr mstilah sedap kan? kekeke...After sembang2 tu test la tulisan jawi sape lagi ok. & aku rase tulisan Iz pn not bad. Maklomla dulu penah sek.agama kejap hehehe. Tulisan aku pn ok tp aku suke tgk dia tulis lagi. Nmpk cam sekata jer. So hari nie after office hour dia dtg PMD isi borang sesame kt Meeting Room tu. Maybe nk g rmh K.Nita yg pospone punyelah lame dr last month hahaha. Patotnye pegi semlm tp lupe. K.Nita pn lupe hehe. So klu dia free hari nie, leh je kitorang isi borang kt rmh dia jer. Yg pnting ade makan free..huhu

Popular Posts