Damai Laut, Lumut


Malas betol nk citer kt blog nie. Hari ni bz psl nk booking h/moon. Tnya K.Ya if Petronas Staff rate kt hotel mane yg boleh. Dia ckp ade 4 tempat jer. Batu Feringghi, Bukit Fraser, PD & Damai Laut, Lumut. So survey punyer survey, berkenan lah kat Damai Laut, Lumut tu. Swiss Garden Apt for Studio Room murah btl ngn Pet.Staff rate. RM50 je per nite. Gilos murah. Tgk gambo cantik je dlm tue. Tp K.Ya ckp klu nak rate tu, dia kene pegi sekali. Sbb kene present Staff ID mase nk check in. Adoi..xkan la g h.moon nk bwk dia sekali? Xde feel la itu mcm...

Pastu kbtln time nk pegi tu plk cuti sekolah. So rate naik la lagi. So aku ingat nk amek normal rate weekdays jer. Meaning kene postpone la pegi after abes cuti sekolah. Aku rase cam ok jugak. Tp blm diskas lg dgn Iz. Beza RM50 tu between low & peak season. Mcm2 leh buat dgn RM50 tue. Da jd x best sgt pn sbb xleh nk gune Pet.staff rate tue. Klu nk g saje2 holiday ok la g ramai2. Ini nk g h.moon x sesuai la klu ade org lain gak kan. Ape2 pn without special rate tu, kitorang mampu je nk pegi sane for 3D2N. Juz terkilan sket la sbb da tau bleh dpt special rate tue. Buhsann...huhh...

Buat aku rase better g Cameron Highland jer. Xyah panas2, sejuk jerr. Dan lebih dekat jarak banding to Lumut. Hmm..entah lahh. Iz pn cam da down sket jer td sbb x dpt special rate tue. Aku dgr diorang2 nie ckp, sbnrnye xde masalah pn nk gune rate tu. Juz mase nk buat reservation, K.Ya kene inform la ngn hotel gune staff Pet.rate. Pastu mase nk check in, K.Nita ckp bwk name card K.Ya je pn da ok. Bagi jelah bukti pembayaran etc. Xde masalah pn. Adoii..nnti la ckp lg ngn K.Ya. Dia pn main agak2 je dia kene ade same. Ape da....

Insyallah klu xde aral, dpt nyer Pet.rate tue. ^_^ Optimis k!

Popular Posts