Same Wedding Day


Smlm sms ngn kwn sek.@childhood friend si Elly@Jombet. Dia bgtau yg bespren aku mase Form 5 dulu si Syina will Nikah & Sanding the same day with me. Ade 2 perasaan bile dpt tahu news nih. 1st happy sbb kitorang bespren & to share our big moments in life on a same day is like sooo unbelievable. 2nd sad sbb aku xleh nk dtg tempat dia, dia pon xleh dtg tempat aku. Tp nk wat camne kan? At least kwn2 sek.kitorang ramai yg akn balik terutamanya yg merantau utk meraikan majlis kitorang. Balik sekali, dpt pegi 2 wedding kwn sek. Ok kan? hehe...aku optimis jer. Try to look at the bright sight :)

Smlm ptg bergegas ikot Iz from office lps abes keje g Kajang Specialist. Iz ajak jenguk mak dia yg still warded kt sane & since after last weekend surgery & my last visit on last Friday, aku mmg x menjenguk ke sane pn lagi. Plus Iz ckp nk hntr adik dia ke stesen LRT@Bdr Tasik Selatan, bas pkl 8.30pm. So masa pon makin suntuk, kenelah cepat2 pegi. Tepakse tinggal kete aku kt opis jer. Smpi2 je tgk bakal MIL, FIL & adik Iz No.2 (Rongak) ade kt main area hosp.& cam tgh sembang ngn 2 bdk ppn. Rupenye bdk 2 org tu pn nk g Pudu gak. Diorang ade kursus/meeting kat situ. So aku assumed diorang nurse la. Then MIL soh ikot kitorang. Memule MIL soh aku tinggal hosp.jer tp aku ckp nk ikot hehe. Pastu aku da musykil muat ke keta Myvi Iz tu? MIL pulak nyampuk, muat laa...hehe. So aku pn ikotla. Duduk ber-3 kt blkng. Sempat sembang2 sket. Diorang nk balik Taiping rupenye. Xtau nk g Pudu camne. Nk panggil teksi pn xto camne. Aku phm la since that was their 1st time here. So rezeki diorang la sbb terserempak dgn MIL & FIL yg peramah & baik hati tue. Diorang tgh susah, diorang org baik, Allah pasti akn bg jalan ^_^

Pas je hntr diorang seme kt LRT, g balik hosp. Lepak dlm bilik MIL & sembang2. Masok Maghrib, g solat kt bwh & pastu g makan sekali ngn FIL. Pas makan FIL balik ke hosp.kitorang jalan kaki g Econsave kt sebelah hosp.tu je. Belikn anggur, roti & mineral water utk MIL. Smpi2 kt bilik tgk Mak & Pak Andak sefamily dh ade tgh sembang2. So melepak lagilah bersembang. Dekat kol 10.00pm adik Iz no.3 (Apek) ckp da nk smpi Pudu from Penang. So bergegas la kitorang g Pudu lak. Super bz mcm kitorang hehe. Pas amek adik Iz, balik semule hosp.sbb nk soh dia bwk balik kete Citra ke rmh diorang. Aku n Iz naik Myvi semule balik ke opis. Smpi opis aku naik kete aku balik Pjaya, Iz balik Semenyih. Aku smpi rmh pkl 12.20pm. Mandi, Solat & tido. The End.

Popular Posts