Unbalanced Hormon


Mmg ade jenis manusia yg mcm tu gaknye. Statement nie aku tulis merujuk kpd K.ten tukang jahit@bridal utk majlis kt Semenyih. Ptg Jumaat lepas aku & Iz amek baju nikah & fitting teros. Nyata xdelah perfect mane pn baju yg dihantar hampir 3 bln lepas tu. Bhg cuffling longgar & sgt x cantik sbb jatuh ke bwh nmpk mcm baju pinjam. Ade a few lg kecacatan yg malas nk diperbesarkn sbb kecewa. Baju Iz pn same tp kitorang mmg da mls sgt2 nk argue ape2. So sbb ktorang x ckp pape, aku rase akak tu ingat bj dia buat tu perfect sgt la. Lantak dia lah. Pas byr upah, aku ngn Iz mmg nk cepat2 blah je. Tp blh pulak dia ckp mcm2 ttg aku bg sms yg ayatnye mcm lah teruk giler. Kire cam aku maki dia lah. Siap cam ngadu kt Iz pulak bgtau aku tulis sms mcm2 kt dia. Pastu ckp la ttg ujian mcm2 nk kawen dan ckp2 yg mmg x padan dicakap oleh empunya diri. Aku ngn Iz mmg senyap jelah sbb realized yg org mcm K.ten nie mmg x gune dickp byk pn sbb dia akn sntiasa beranggapan dia dipihak yg benar. Ckp la mcm mane pn, mmg dia xkn sedar. Aku da teka perkataan 'mintak maaf' yg dia tulis dlm sms pd mlm sblm tu x ikhlas pn. Serik...mmg jgn hrplah kitorang nk rekemen ko pd org laen. Aku ngn Iz cume hrp dia x buat masalah time 31 Mei nnti jek. Mls nk pk byk psl dia sbb buat sakit hati jer.

So pas settled kt kedai tu, kitorang balik Pjya nk angkut brg2 kt rmh sewa aku. Pas kemas2 seme, K.Lin ajak g makan kt Dapurmas dia banje. Rosak lg diet aku sbb makan nasi. Malam2 lak tu..cisss..Ape2 pn rezeki mane blh ditolak kan? hehe..so kt bilik aku skrg ade tilam, bantal, rak buku & cermin pjg. Mlm td aku bwk 2 helai baju keje 1 long skirt. 1 kemeja biasa utk pakai half day on Rabu. Shirt & shorts basahan. Sronot je tgk bilik da kosong. Tilam etc tu akn diangkut next week after da balik KL selesai majlis kt Jhr. Hari nie pas keje nk buat facial kt salon kak B kt Shah Alam. Eventho da lambat, ramai yg suggest buat. So buat jugak lah. Hrp xdelah effect yg x besh lak. Buatnye naik jerawat batu pulak, masakk aku. Nauzubillah..

Mood x besh sgt la. Msti sbb makan Norcolut pil lambatkn period tuh. Aku mmg sgtttt x suke nk hold period nih. Kesian hormon aku terganggu. Kesannye mood pn hampeh. Busan..busann..rase cam malas da nk g keje..malas nk buat ape2 pn...nk g bengkel kete betulkn timing belt b4 balik kg. Sgt x suke dgn bunyik2 time drive tuh...cam kete hape jer ntahh...bos half day ptg hari nie. So klu mmg dia x cancel, ingat nk ajak Iz teman g bengkel kete kt Dengkil tuhh..tgk la nnti mcm mane...

Popular Posts