Update Transformers: Revenge of The Fallen


Hek elehh...blh tak aku terlupe nk update ttg aku g tgk muvi Transformer Selasa mlm lepas. So alang2 aku dh teringat & kesihatan pn agak baek, aku bg komen yg x bape nk propesional la ekk heheh. Overall aku puas hati sgt2 dgn sequel citer nih. If the 1st muvie penglibatan robot2 agak terhad sbb baru pengenalan, yg 2nd nie menyaksikn pertambahan watak robot2 baru. We can see more of Starscream (Decepticon), ade twin robot yg aku lupe dh namenye (Autobots), pastu robot Decepticon yg dh wujud berkurun lamenye (means bile transform dh jd tua & bertongkat hehehe) Jetfire yg dh tukar side sokong Autobots & paling kelakar sekali robot pengintip yg mase muvie 1st blh tukar jd radio tuh. Masa tayangan pon lame dlm 2 jam 15 minit. Eventho me & hubby duduk the 4th row from front, tp itu semua x menjadi masalah bile dh terlalu ralit dgn muvie tuh. Kite sentiasa tertunggu2 whats next...later....and so on.

Sedih sgt mase Optimus Prime mati sbb nk lindungi Sam Witwicky dr kene culik dgn robot Decepticon. Seme robot jahat kejar Sam sbb nakkn maklumat dlm otak Sam yg ade info ttg kat mane tersimpan 1 energy yg blh bg tenaga yg sgt kuat pd robot. Megatron nie berkhidmat pd 1 robot kurun dulu kite cam sedara mara Optimus Prime jugak (The Fallen). Kire moyang dia lah tp jahat. Yg si jahat nie pulak blh kalah dgn keturunan Prime jer. So bile OP mati awal2 citer, kompem la misi seterusnya nk carik energy yg tersembunyi & hidupkn OP balik(kalahkn The Fallen & selamatkn pddk bumi dr dibunuh Decepticons). Tp yelah...misi x semudah yg disangka. Robot jahat terlalu byk dh smpi kebumi. Ade bbrp scenes yg buat sepanggung bergelak. Best lawak2 spontan tuh. Plus watak kawan Sam mase dia masok kolej yg baru dikenal dlm sehari. Keadaan memaksa dia join sama dlm misi tuh. Lawak betol la mamat tue. Lagi2 time dia buat muke sedih bile rase xde peluang nk hidup dah kekeke.

Penambah perisa cerita selain Megan Fox, ade lg sorang minah kolej Sam yg jg sexy. Aku rase robot jahat menyamar jd ppn sexy tu bkn ppn tu mmg robot jahat. Sbb mase 1st scene ade bab minah tu tumpang masok dlm Bumblebee. So xkn la Bee xleh detect robot jahat mase ppn tue masok dlm dia kann??kannn? Bile aku ckp ngn hubby, dia ckp 'tak pastilah Sayang.....' huhhh hubby mmg lambat tangkap lahh. Walau x dpt pengesahan yg diinginkn, aku tetap berpegang teguh dgn pendapat aku nih kekeke...Overall aku bagi 5 stars utk citer nie sbb aku ade plan nk pegi tgk lg if ade peluang..(maybe tggu DVD cantek jelahh..kekekek)

Popular Posts