KRR Lagi...


Aigoo..letih jugak nk menukar layout blog nie kan? Smlm ptg mmg keje aku ngadap blog nie jer semata2 nk tukar layout yg dh berkurun lama ku rasakan terpampang. Aku nie bkn terer sgt bab mencantikkn blog nih. Semuanya explore sndiri xde sape nk ajo pon. Maka dgn itu semuanya dilakukan dgn terhegeh2. Klu org laen leh siap 5 minit, aku kene kali ngn 2 laa hehe. Bile ngadap Pc lame2, mata pn mulelah berpinau. Last2 eventho panggilan pulau dr hubby blm kedengaran, aku logout siap2 sbb dh x larat nk hadap. Insyallah dr masa ke semasa, aku akn tambah a few gadgets yg power sket spy blog aku lebih mesra alam pd semua pengunjung :p (ntah bile ntah...)

Smlm aku kuar lunch dgn hubby...(dgn nada bangga :p) Cam aku sorang ade suami ekk?hehe..Eventho opis kitorang cume sekangkang kera, tp bkn sllu dpt kuar mkn same2. Bkn xde peluang. Tp lebih kpd memberi peluang kpd diri masing2 utk jalani life opis yg normal spt sblm kawen. Dia masih mkn dgn kawan2 dia & aku dgn kwn2 aku. Kkdng join kwn2 maka dapatla mkn sama2. Nape mcm tue? Sbb xkanla nk hadap muke masing2 je spjg hari. Cinta & kasih mcm mane pn, klu da stp masa bersama, rasa busan tu pasti menjelma. Samelah mcm mkn mknn feberet kite let say KFC. Klu dah hari2 mkn benda yg same, x ke naik jemu? Mstilah kene sekali sekala je org jarang2. Tp perumpamaan mcm nie xleh la nk pakai dlm konsep ikatan perkahwinan. Jgn pulak ade yg bace blog aku ni ikot, x psl2 kene menjawab aku kt akhirat sok...ish ish..nauzubillah.

Lps lunch, tgk masa byk lagi. So hubby g gunting rambut dulu & cuaca time tuh dgn hujan lebat & kilat yg berdentum sgtlah menambahkn suasana romantik. Romantik???? hahaha..cam poyo. Nk citer psl ape lagi ek. Cam xde idea jer nih hehe. Emm..psl bb xde pe yg baru. Spt biasa this little one semakin kerap menendang. Sllu sgt dpt rase pergerakan dia eventho tgh duduk kt kerusi opis nih. Bile dh sllu sgt, ianya dh jd perkara biasa. Smlm sempat bace 1 artikel time on the net ttg pergerakan bb. Sbnrnye dr awal lg bb sdh pn bergerak dlm womb kite. Cumanya kite x dpt nk rasa sbb bb kecik sgt lg. Bile masok Tri 2, tulang bb sudah semakin mengeras & dh semakin membesar. Maka dh blh la rase movement tuh. Tp bg mommy2 yg perut agak tebal, sometimes xleh nk rase gak lagi. Pengalaman aku sndiri, aku expect mmg akn lmbt sket rase movement bb nie sbb aku rase perot aku mmg tebal (nmpk sgt gumuk huhh). But amazingly mase 4 months plus aku dh bleh rasa sbnrnye movement bb. For 1st time mommy, kite mmg x sure sgt movement nie sbb rasa dia mcm sengal2 yg kite sangkakan angin dlm perot. Tp sbnrnye itulah movement bb ^_^ Hari tue last check up dh sahkn sndiri dgn Dr. Fatimah :)

Kandungan aku yg berusia 22 weeks nie dh blh bereaksi bile aku mkn. Cthnye mcm skrg nie, bile aku sumbat mknn jer, aktif sungguh si kecik nie bergerak. Pastu dia sgt x suke klu aku pakai skirts bergetah or shirts ketat yg menekan perut. Maybe menjadikan ruang utk dia bergerak makin sempit kot. Kesian kt bb. Aku bkn sengaja nk pakai ketat2. Masalahnye stok baju pegnen da semakin meruncing. Xde choice maka terpaksa jgk sarung baju x pegnen yg besar2 sket. Still dh x selesa sbnrnyer sbb badan pn makin mengembang. Haihh...sabo yer bb. Nnti mommy carik baju yg besar2 lg.

Hari nie ade kontraktor banje mkn Kenny Rogers yg aku plan nk bg kt hubby je sbb aku ade tapau sup sayur hari nie. Lgpn mmg xde rase nk mkn KR pon. Yg aku teringin cume mashed potato dia jer nyum..nyumm... :P

Popular Posts