I'm Back

Haha..aku pasti ramai yg dh bleh agak kemane hilangnye aku pd 2 hari terakhir last weekend rite? Yer..yer...aku dpt MC for 2 days for sakit mata. Ye ker aku sakit mata? Yg hari Khamis tu bleh kate dpt MC kesian je dr Dr. Tp hari Jumaat aku mmg btl2 kene sakit mata. Sakit mata yg sgt mild sbb pas declined hasrat hubby nk teteskn ubat kt mata pagi2 semata2 utk dpt MC kt klinik, balik rumah, letak ubat & taraaa...mata kembali berwarna putih suci. Tp 2 hari tu mmg ddk kt rmh jelah. Xnk pegi mane2 sbb xmolah smpi org lain pn kene kann. Dgn itu mmg honeymoon giler berdua-duaan dgn hubby terchenta smpi kkdg rase cam nk termontah bile pandang muke masing2 miahaha...4 hari cuti oooo. Mmg puas sungguh. Yg x beshnya x dpt pegi kenduri akikah kt 2 tempat. Rumah Pak Lang kt Semenyih & rmh opismate, Suhairi kt Dengkil pd hari Sabtu. Kami xnk menyebarkn virus sakit mata adlh alasannya. Still, aku x betah ddk melepak lagi kt rmh. Maka on Sabtu ptg sempat g Mydin baru kt Kota Seriemas dekat ngn kuarters KLIA beli brg2 dapur. Dan smlm pd hari Ahad, jalan2 kt Nilai 3 tnpa hala tujuan. Saje nk menegangkan kembali sendi2 kaki yg semakin berkarat :p

Maybe krn lama sgt ddk berdua2an dgn hubby kt rmh berehat2 tanpa batasan waktu, maka hati telah jd berbunga2 mcm baru2 bercinta. Yg x tahannye, hubby smpi naik lemas & rimas smpi digelak gelakkn ibu yg tgh mengandung nih. Suke sgt bile hubby ketawa berbunyi smpi nmpk gigi. Dia jarang sungguh ketawa smpi berbunyi. Sllunye senyum & sengih aje. Bile dia gelak sungguh2, rase hepi sgt tgk. Penah sbb geram sgt kt hubby (tetibe rase geram sbb rase dia cam comel giler, blh tak?), gigit bahu dia smpi dia menjerit. Katenye sakit giler. Rase cam kesian tp cam kelakar pon ade. Teros ejek dia ckp 'kene gigit sikit pn smpi menangis ker? x malu..'. Last2 dua2 tergelak guling2 depan tv. Beshnya dpt sakat hubby heheh. Ahh..pkr yg paling seronok waktu mengandung bile dpt manja2 dgn hubby. Rase lebih disayangi drp b4 pegnen. Rase lebih dihargai bile dia pujuk time tgh x sehat. Rase lebih dicintai bile dia x kisah jalan berdua pegang tgn time badan mcm tong dram nih. Paling x suke perasaan rendah diri bile jln ngn hubby yg bergaya mcm anak2 muda tp diri sndiri selekeh mcm keje kt ladang getah. Bile ckp dgn hubby dia kata 'sabarlah..nnti da lepas bersalin cantik la balik...'. Aku pegang kata2 hubby tuh dgn penuh sabar. Klu x cantek, hntr g Slim World k! ngehehee....

Bos aku MC hari nie. Yahoo!!!! Itulaa...opismate kate mase aku MC last week dia bising giler. Haa..kan dia lak yg MC hari nie. Donia balas donia. Ingat aku MC suke suki ker? Dh berjangkit 1 opis sakit mata karang, pening kepala dia jgk kann...Dh mlslah nk citer psl bos. Byk lak dosa mengumpat aku nnti heheh. Emm..sometimes kann, aku rase diri mcm x pegnen. Which means perot nie rase cam biase, ringan xde pape, sihat...mcm normal la senang ckp. Itu pn kkdng blh buat kite rase risau. Lebih2 lg klu bb x bape nk aktif bergerak, lagilah cuak. Smpi kkdng aku tepuk2 arr perot nk soh bb kick tp hubby marah pulak aku bt mcm tue. Dia ckp bb tgh tido, kesian tepuk2 camtu nnti dia terbangun. Well, bkn aku sengaja tp dia xtau riso dlm hati aku nie mcm mane. Lg2 bile teringat kes2 bloggers yg bb meninggal dlm perut time masa kehamilan cam aku skrg nie. Ppn mengandung mane yg x riso kann? Dh ler perot aku nie kecik comel je x mcm bdn aku yg bagai di pam2. Smpi Dr. pn tegur, kwn2 apetah lagi. So sape x riso kann? Aku hrp sgt bb nie sihat & normal jer sentiasa, amin.

Popular Posts