Komitmen Harus 110%

Best tak kronologi bersalin aku? Aku rase aku bercerita mcm xde perasaan. Ntah la ek. Mcm dh lupe pn ade rasanya. Yg masih x lupe rasa sakit jahitan kt bwh nie jer. Hahaha. Aku xtaulah nk rumuskan proses aku bersalin nih samada mudah atau susah. Tp sbb BP yg tinggi, dr xnk amek epidural, di suruh amek jgk. Dr nk bersalin scr normal, kene bantuan vacuum jugak. Klu tnya skrg, aku nk bersalin lagi tak? Jwpn aku 'Nak!!'. Hehh..x serik ke rasa sakit? Emm...ntah la ek. Yg aku tau lepas nie klu pregnant lagi, aku nk baby boy pulak :p Bisa??? Insyallah :) Taklah dlm masa yg terdekat. Dlm Islam pn suggest at least jarakkan kelahiran dlm tempoh 2 tahun. So aku membayangkan maybe after Naurah dh 2 tahun+ or 3 thn, maybe blh cuba pregnant lagi. Bagi dia kawan main2 heheh.
Alhamdulillah, after susu badan aku dh dpt di produce dgn jayanya, boleh kata Naurah semakin montel dgn minum susu ibunya saje :) Sgt hepi ok. Eventho aku x bagi direct dr breast, yg penting ianya susu dr badan aku. Hrp anak ibu dpt membesar dgn sihat & kuat yerr. Si kenit tue makin kuat minum susu. Nasib baeklah aku nie rajin jgk mengepam. So adelah EBM tersedia dlm fridge in case x cukup. Skrg nie x keje bolehlah rajin mengepam 2-3 jam sekali. Dh keje sok yg jd masalah nih. Dan komitmen mmg haruslah di tahap tertinggi utk bangun pagi2 buta semata2 nk mengepam susu. Letih ok. Nk jaga Naurah yg merengek. Nk mengepam lagi. Haruslah x pernah cukup tido sejak balik dr hospital dulu kan. Badan sakit2 xyah ceritalah kan huhuh.
Anyway esok aku akn keluar ke Bangi & Nilai. Tujuan utk beli playpen Naurah utk diletak kt rmh Salak & ke Nilai utk cari sofa, meja mkn besar, tilam & rak tv. Nk kene penuhkan rumah Salak sbb Insyallah parents aku akn ddk dgn kitorang after surgery bypass abah settled. Takkn nk ddk dlm rmh yg kosong kan? Rase lega bile tau blh pantang kt rmh Salak & dijaga oleh mak sendiri. Sgt2 hepi ok :))

Popular Posts