Big Gathering

Cam dah lame x citer pasal Naurah. Aisehh..nape cam xde idea nk menaip nih? Kt opis skrg nie aku ade byk keje. Nie pon cam curik2 mase update & bace blog kawan2 seme. Maybe payah dah la nk update blog nie sekerap sblm nie. Cerita psl Naurah, esok akn genap 3 bulan usianya. Insyallah. Dh beso anak ibu nihh. Suke betol aku. Bermakna misi mem'fully breasfeed' pn sdh mencapai ke stage pertama. Lepas nie haruslah perbaharui azam utk capai stage yg seterusnya iaitu 6 bulan :) Insyallah, ibu akan cube sedaya upaya yer kudik! Usaha (rajin pump)+doa (moga rezeki Naurah sntiasa ada) & tawakal (pasrah pd apa pn yg Allah sdh tetapkan). Berkenaan solid food utk Naurah, belum boleh lagi ok. Ada baby seawal 4 bln dh dibei solid food. Aku mmg teruja nk bg Naurah solid food nih. Tp masih berbelah bagi jugak. Ade yg kata, seeloknya bagi masa umur baby cecah 6 bln. Masa tu perot baby sdh sgt bersedia utk terima solid food. Xpelah..ade sebulan lagi masa utk ibu fikirkan nak bagi ke hold dulu ;p Teringat lak mase sembang2 ngn Abah ttg nk bg Naurah bile solid food nih. Dia kate baby2 zaman dulu, sebulan dua umur pn dh di bagi makan kanji nasi tuh. Elok je membesar smpi skrg. Heheh. (Besh tgk Hannah suap Myiesha nestum..sedapppnyerrr heheh).

Ohh...luper lak nk citer hari Sabtu lepas pegi Alamanda amek kete Vios Abah from A.Edy. Pergi 2 kereta. Hubby bwk Myvi & Iraz my lil bro bwk my Kelisa. Janji jumpe ngn A.Edy kt Manhattan Fish Market. Sampai2 je rupenyer ade PIL A.Edy sekali. Lunch hari tu di tanggung beres oleh A.Edy. Sekali sekala kumpul ramai2 camtu mmg meriah sakan. Settled lunch, Kak Lin sefamily pulak sampai. Lagilah ramai jadinya. Anak K. Lin dah 3 org, Emriel anak A.Edy + Naurah my kudik, wahhhh sgt2 havoc. Eventho tempoh perjumpaan singkat, rasa seronok sgt2. Saling bertukar cerita & berdukung anak masing2 heheh. Sempat jugak aku snap a few pics utk kenang kenangan. Bukan senang nk kumpul ramai2 mcm tue kann. Seb baek la Putrajaya ade Karnival Jom Heboh sempenan Hari Belia tuhh. Alamanda blh  kate agak lengang utk hari weekend. Balik aku drive sorang2 kete Kelisa tsk tsk. Pergi 2 kete, balik dah jadi 3. Haruslah begitu -_-" Sedih x dapat nk pangku kudik ibu huhuh...Takpe, bagi can kat nenek. Sdhnya my parents bertolak dari rmh guwe dlm pkl 4.30ptg & selamat sampai ke kg. halaman tercinta pkl 8mlm. Alhamdulillah.

Nenek & Atok Naurah sgt sedih nk tinggalkn Naurah. Maklumlah, hampir 2 bln diorang ddk dgn aku, tlg jaga Naurah. Haruslah diorang rasa sedih nk tinggal agak lama. If sblm nie masa g rmh K.Ya kt Gurun dlm 2 weeks, kali nie lama sikit dlm 3 weeks. Apa2 pn my parents nmpk happy sgt nk balik ke Johor. Dah sebulan lebih rmh kt sane di tinggalkan since aku drive balik ke sana dgn diorang awal bulan 4 lepas. Balik sane, dapatlah diorang tgk ayam & kucing yg dgr ceritanya dr jiran byk yg mati or lari rumah org. Kesiannya. Dah xde sape nk bela, mmg mcm tuelah jadinya. Eventho dah pesan kt jiran duit utk beli makanan utk ayam & kucen, pastinya tak sama dgn tuan rumah sndiri yg bela. Sbb tuelah my parents x betah ddk rmh anak diorang lama2 sgt. Ini pn sbb kesihatan Abah barulah berkampung kt rmh aku. Klu x, baru  2-3 hari dah bising nk balik kg. huhuh...Ada masa 3 weeks nie, dapatlah my parents kemas ape yg patot kt sane. Insyallah diorang kan dtg semula ke rmh aku on 7 or 8 June sbb Abah's next check up is on 9th. Dptla diorang jumpe Naurah lagi masa tue :)) Sampai jumpa lagi...

Naurah tgh melalak dlm stroller kekeke...1st time dia menangis time outing..

Ayah dukung teros senyapp..rupanya x puas tgk org ramai dr dlm stroller heheh

 Emriel Syahran menjadi perhatian. Nie hero Abg aku nihh hehe..


Naurah sdg dipangku wife Abg Edy, Kak Ann

 
Naurah dipangku Ayah...leleh2 air liur tgk mknn..hahah


 Iraz my lil bro with anak Kak Lin, Aqil (bongsu)


 Anje adik guwe, Mija (anak Kak Lin yg 2nd) & Emriel

 
Kak Lin (dijangka bersalin bln depan hehu), Naurah, Mija & Ejam (anak sulung K.Lin)


p/s: gambo ibu xde sbb asek amek gambo org lain. sadissss....

Popular Posts