Its Her 4 Months Birthday!

Happy 4 months Birthday Kudik!!!! Alhamdulillah, sampai dah ke angka -4-. Lagi 2 bln je lagi utk ibu kenalkan Kudik dgn solid food. Bertahan yer susu badan ku. Insyallah, lepas dh start solid food, ibu x payah riso2 sgt EBM kt nursery x cukup. Klu Kudik lapo, mintak kakak suapkan nestum ok!! heheh. Pagi tadi seronok betol tgk Kudik main2 dgn toy baru. Asek pelok toy sampai x pedulik ibu ngn ayah lansong. Sbb Kudik tau ibu ayah tgh sebok nk bersiap pegi keje ekk? Baik la budak tecit nie. Anak sape ntahhh...^_^

Emm..ptg smlm after Kudik yak2, aku pakaikn dia dgn DD Pampers yg beli kt Mydin Sabtu lepas. Alamak...aku sudah jatuh chenta sama itu DD. Material yg lembut & nipis tp permukaan tetap x basah eventho dh berat dgn pee2 Kudik. Selamat tinggal Pet Pet kekeke. Pet2 pon ok, cuma tebal & keras tepi2 tu compared to Pampers. Dan pelekat Pampers adlh jenis boleh adjust if tersenget pakai ke hape. Hishh...mmg ok sgt2lah. Me & hubby masih x puas hati dgn harganya yg agak murah. Rase cam org kedai tu letak salah tanda harga kerr? Smlm survey kt Manjaku, xde pulak jual Pampers. So ptg nie plan ngn hubby nk g 1 pasaraya kt Tmn Seroja tgk bape harga Pampers kt sane. Seronok tgk montot Kudik x besar mcm pakai DD yg sblm2 nie. Ingatkan harga Pampers lebih kurang cam MamyPoko or Huggies. Rupanya dlm range kemampuan me & hubby. Klu tau, awal2 dh try heheh...

Nak citer psl Kudik milestones, rasanya dah selalu update. Sama  mcm2 baby2 sebayanya. Dah pandai meniarap, byk cakap, suka pelok & main2 dgn bear, dah boleh pegang botol susu sndiri, tidur suka mengiring dan ohh..sudah pandai marah ok! Smlm hubby main2 dgn dia. Hubby dudukkan Kudik atas perot hubby (hubby dlm posisi berbaring terlentang) & main2 masokkn tgn Kudik dlm mulut hubby. Punyelah marah itu budak. Kelakar betol nengoknya. Masa tu aku tgh pumping susu, tp sempat gak amek phone & rakam sket gelagat diorang. Riuh mulut si kecit tuhh hehehh ^_^


First time aku upload video dlm blog nihh..ntah boleh ntah takk...heheh..belasah jelah...

Popular Posts