Those Prescious Smile

Rutin harian sudah kembali normal. My parents & the rest sudah balik. Tinggallah family kecik ber-3 nie saje. Spt biasa, keadaan akn menjadi kelam kabut semule. Mane nk main2 dgn si kudik, mane nk kemas beg kudik utk ke nursery, nk gosok baju keje, nak mandi, makan, solat.....Haihh..mmg xkan cukup klu nak listkan semuanya. Serasa masa 24 jam sentiasa tak cukup utk perfect siap semuanya tanpa terkocoh-kocoh. Kelam kabut sdh menjadi pkr biasa sejak si kudik lahir ke dunia. Ahh..walau ape pon, hidup pastinya menjadi lebih bermakna dgn kehadiran si kecik yg semakin bijak itu. Lupekan segala penat lelah, kelam kabut, haru biru. At the end, senyuman si kudik lah yg paling bermakna utk ibu & ayah. We love u sooo muchhhh Kudik!!! ^_^

 Di hari ke-6 setelah lahir ke dunia....

Weekend yg akan dtg ini sgt full dgn xtvt. On Sabtu ade jemputan kenduri aqiqah di rumah Pak Lang hubby di Cheras. Sebelah malamnya kene amek Kak Ya, my sis kt LCCT. Dia ada meeting kt Petronas office at KLCC plus a training for the whole next week. Akan tido semalam at my house & on Sunday plan to go to Kak Lin's house at Senawang, N9. Tp itu depends if dia dh bersalin lahh. Her c-sec surgery yg spttnya scheduled on 16/6 which is Rabu lepas (smlm) has been cancelled. Due to baby tiba2 berpusing & kddkn menjadi normal semule. Alhamdulillah. Lega hati kakak aku yg sungguh2 nk bersalin normal. Pastu nk bersalin after cuti sekolah habis sbb rasa rugi cuti bersalin time cuti sek. heheh. Whatever la kakak ku. Asal semuanya selamat ya udahh. So Ahad masih berteka teki nk berjalan ke stay rumah. Byk nk shopping brg utk rumah sempena Raya nnti sbnrnya...tp klu blh xnk bawak kudik sbb kesian. Hmm..tngoklah nanti mcm mane.

Weekend yg seterusnya, on Friday after balik keje Insyallah akn bertolak balik ke Johor. Dah lame giler x balik. Hubby lagilah lame. Dia last bulan 12 or bln 1. Aku last awal bulan 4. Hohoh. Rindunya sama pokok2, ayam2, kucen2....Tak sabarnya nk balik sane. Plan tu apply leave on Monday. Dpt berehat lama sket kt sane. Jalan2 ngn si kudik kt JB...beshhh huhuh.

Popular Posts