1 Day With Kudik & Ibu Only

Semalam aku MC. Aku sakit perot, Kudik pon same. The night b4 yesterday, Kudik bangun every 2 hours utk merengek. Pas sapu minyak yuyi, baru senyap & tido balik. Spt biasa, klu Kudik sakit, dia mmg menempel aje kt ibu dia. Dgn Ayah pon xnak sangat. Eventho diri sndiri sbnrnya kuat je utk ke opis, tp mengenangkan anak yg x bape nk sehat, hati kompem x tenang klu g keje pon. Hubby pon soh amek MC jer, so sudahnya MC jugaklah. Seharian di rumah. Niat di hati nk kemas2 rumah, masak2, basuh2 baju & mcm2 lagilah. Niat tinggal niat jelah. Kudik tido paling lame 15 minit. Camne siot nk buat keje itu mcm. Baru nak angkat baju, mata Kudik dah bulat tgk ibu siap senyum2. Sdhnya bergomol ajelah dgn Kudik depan tv atas toto seharian. Naseb baek MIL dtg jenguk sekejap tgahri tuh. Barulah guwe dpt solat & pumping. Dan Alhamdulillah dlm pada perot x bape nk sehat, dpt jugak sudahkan puasa ganti. Tinggal sehari je lagi...yahoooo!! :B

Berdua-duaan bersama Kudik. Sgt heaven :) First time tinggal berdua dgn dia je kt rumah. Sllunye hubby ade sekali kann. Penat jugaklah melayan karenah si kecit tuh..tp penat yg mendatangkan kepuasan. Terbaru, Kudik dah pandai depangkan tangan luas2 if nak berdukung. Klu tgh dukung dgn Ayah, nampak ibu, teros angkat tangan & serengkan badan soh ibu dukung. So sweet ^_^ Meniarap pon dah ade peningkatan. Sblm nie Kudik mmg x suke sgt meniarap. Nape ntahh. Saket kot perot dia. Tp skrg dah ok sket la. Bile aku letak toys depan dia dlm jarak yg susah nk dicapai, dia akn sedaya upaya tolak diri ke depan utk amek toys tue. Budak nie kene pandai tackle sket utk ajar dia berusaha. Klu asek nk manje jer, bile nk pandai Kudik? So ini ade a few pics yg diambil smlm. Sessi bergomol bersama Kudik ;p

Nie jer gambar yg dia statik..laen2 seme bergoyang..huhuh
Dah penat...tgk TV pulak
Kurang close up (sila abaikan latar belakang ;p)

Ohh..saket perot Kudik tamat bile dia poo2 penuh se'pampers' sejam selepas balik dr klinik. Lansong xyah masok ubat b****t yg Dr. bekalkan. Mcm tau2 je ko yer Kudikkk. Ahh..budak nie makin besar makin manja. Pantang nampak kelibat ibu. Pantang dengar suara ibu. Bile ibu tinggi suara sikit dah pandai mencebik. Tp yg paling aku x tahan tgk muka dia pagi2 masa hantar kt nursery. Bile aku bagi dia pd budak pengasuh, teros dia buat muka kesian. Rase cam nak luluh je jantong tgk muka dia. Tak sanggup nak pandang kali ke-2. Takot ter'amek' EL pulak huhuh. Anyway bulan nie Kudik kene inject. Camne pulak ntah reaksi dia bile dh besor sikit nih. Hrp x bergegar klinik tu nanti..heheh..

Popular Posts