Ibu & Naurah Zayanie


This  picture was taken at restoran Ayam Penyet Api at Nilai, N9. The best picture of Ibu & Naurah. So far lahh ;B Ade lagi a few pics hanya kami berdua, tp Ibu x pakai tudung (ibu kan pemalu huhuh), so terpaksa simpan utk tatapan diri sndiri jer. Ohh yer..gambar ber-3 sekali dgn hubby sgt jarang dpt di capture. Susah laa. Ade la a few tp x senonoh. Nak tepek kt blog pon cam malu hahah. Ade ajak hubby g amek pics ber-3 kat studio ke ape ker, tp dia tak interested pulak. So, smpi skrg xde gambar ber-3 yg proper & cantet. Lantak lahh. Nanti2 lah soh sape2 lalu lalang tlg amekkan (bile tue?sape yg nk lalu lalang?-entah-). Ohh..nie mase hari Jumaat lepas. After balik keje, MIL dah balik, teros zasss ke Giant, Nilai beli brg2 dapor. Pas shopping, wajib makan. Chicken Rice Shop and A&W dah try, so turn Ayam Penyet lak. Overall, not bad gaklah. Hubby suke. Aku, suke gaklah. X suke sbb x dpt white meat jer huhuh. Dh mintak, xde pulak. Dh habis. So belasah jelah drumstick yg aku kurang suke tuhh. Rezeki jgn di tolak. Harus belasah habis2an ;p (bab makan aku mmg blh jd monster).

Hari Sabtu, hubby hntr kete g bengkel. End up kene tukar tayar sebijik. Melayang RM200+. Tayar tu dah lebam. Kate hubby maybe sbb travel non stop masa balik from here to kampong hari tue. Ekceli tayar tue blh meletop bila2 masa jer. Seram jugak bile dgr habi ckp camtue. Syukur Allah selamatkan perjalanan kami sekeluarga. Belom sampai ajal kami. Bertolak balik Semenyih tengahari. Sampai dlm pkl 3 ptg. Ntah nape Naurah asyik menangis. Mcm menangis dlm entry aku yg dulu masa pegi rmh Pak Lang kt Tmn Maluri, Cheras. Sungguh2 sampi leleh2 air mata, merah2 mata & hidung. Tp turutan kejadian lebih kurang sama. Dia tido dlm perjalanan dlm kete, keluar jumpa org lain, dia menangis gila2. Nak kata dia takot dgn org, kt nursery pon ramai org. Nk kata x kenal org, sebulan 2 kali balik rumah PIL. Berbanding dgn family aku kt Johor nuu, dia sgt2 suka pulak. Asyik nk bekepit dgn Atok & Nenek Johor jer. Tp nape yer belah PIL nie dia mcm agak kurenggg??? Aku masih kompius psl nie. Mcm mase kt Maluri, lps tido sekejap, bangun balik, baru dia ok balik. Nk senyum2 dah. Cepat2 me & habi keluar sbb plan nk ke Kamdar, cari kain lansgsir & tempah sekali. 2 jam kemudian balik semula & MIL kata dia nangis sbb nk tido. Kesian anak ibu. MIL yg blh kata weekdays hari2 dia jumpe pon, dia xnak. Pelik jugak kann? Ngn habi pon x bape jalan. Ngn ibu je yg dia nak. Hmm....

Mlmnya ada makan2 sket rumah Pak Lang. Sempena selamat balik dr mengerjakan umrah. Alhamdulillah, Kudik dah ok. Org pegang dia senyap jer. Takpe asalkan x menangis. Dia mengantuk sbnrnya tue. Bile Busu pangku atas riba, tepuk2 sket, teros Kudik lena. Dpt jumpe ngn kawan Kudik (2 pupu rasanya), Hayfa yg asek membebel jer kekeke. Kudik tenung Hayfa mcm nk tembus hahhaa. Sesi berkenalan namanya ;p Sampai BBST pukul 10.30pm. Habi x nyempat2 nk mati enjin kereta dh bukak TV. Team dia Argentina Vs German sdh berlansong. Team pilihan habi kalah..kesiannnn. Seb baek Spain menang ;B Dah lama 3 beranak x tido depan TV. Bola punye pasal, semua tergolek dok. Hari Ahad, spt biasa hari mengemas. Ptg baru dpt keluar g Mydin nk beli diapers Kudik yg tinggal sikit. Sayang sungguh jenama Pampers sudah habes. Terpaksa beli Huggies (seb baek harga sama, tp kalah tang pcs. Pampers M-84, Huggies M-80). Well, material Huggies agak keras. So sudah kalah di situ dgn Pampers. Tp serapan mmg tip top. Takde masalah. Kering di permukaan. Ahh..pasnie nk beli Pampers jugak. Sbb itu diapers yg terbaek bg ibu utk Kudik setakat nie. Ohh..sempat snap gambar masa makan kt restoran mamak kt situ. Ok gak food dia. Patot la ramai org. Mamak hi class namanya hahah.

 Cam muke terkojot je ko Kudik..
Yg nie muke kerek namenyerr....
Ini mcm clueless or ibu ni sik amek gamba jelah heheh

Popular Posts