Anak Ibu Da Beshar

Nampak cam da beshar kann?hihi...

Smlm petang lepas keje ajak habi ke tempat permainan biasa, Giant Nilai. Serius mmg tak to nk melepak kt mane dah selain kt sane. Itulah tempat paling dekat & havoc. Shopping complex laen seme agak jauh. Takkan nk g Tesco, Banting or Kafu, Alamanda lak kan? Cam x berbaloi je nk travel jaoh2 gitu. Kesian kt Naurah sbb pkl 7 ptg dia dah start ngantok. At least nk travel balik rmh xdelah jaoh sgt kan. Anyway masa nk masok kt Giant tu ade 2 org cam student ppn muda2 lagi. Nampak je Naurah yg sdg digendong Ayah by carrier, serentak diorang ckp ' Comelnyaaaaa......'. Hahaha...kelakar sungguh. Guwe & habi tersenyum sipu ala-ala malu gitu. Nape pulak nak malu yer? kekeke..poyos parents Naurah nih.  Misi ke Giant sbnrnya nk beli Cerelac perisa baru utk Naurah since yg dlm tin dah letak kt nursery. End up beli Cerelac Rice & Mixed Fruits utk beri rasa yg baru utk dia. Plus beli puree & juice buah Pear from Gerber. Giler murah. 4 botol jus & 2 bekas puree setiap satu berharga RM1 saje. Tgk2 dah nak sampai tarikh luput akhir tahun nanti. Patut laaa..hihi. Teros jelah grab sbb murah sgt huhuh. Sambil2 bershopping, sambil2 snap gambo Naurah. Spt biasa, Ayah bebel2 ' Ibu nie asek nk amek gambo ajelah'. Ahh..malas nk layan habi. Ibu buat2 x dengar jer hahah...
Ayah bz pilih lada giling, Ibu bz snap gambo =D
Kelakar pulak tgk dia buat muka mcm nie..busuk bau ikan bilis kott huhuh =B
Muke nie pon lawak...hihihi =p

 Sebelum keluar dr Giant kat area kedai Bata tibe2 habi terjumpa kawan dia with family. Ntah nape aku mcm ade instict org itu adalah sape. Lps said goodbye, terus aku tanya habi. Itu org D'Melor, En. Kahar ehh? Habi teros ckp ha'ah. Dia pn pelik camne aku leh teka betol. Well, aku pn xde jawapannya. Cuma instinct dlm hati ckp org itu adlh En. Kahar. Ketua Maintenance kt D'Melor yg habi sometimes cerita kt aku bile ke sane. Bersalaman dgn his wife yg kemudiannya sebok mengintai Naurah yg dok senyap dlm carrier Ayah. Wife En. Kahar teros panggil anak2 dia dlm 3-4 org soh tgk baby Naurah yg menenung org tanpa jemu. Lg 1 yg pelik, En. Kahar yg aku x pernah jumpe tu blh ingat nama aku. I heard he said ' if u don't want to come, I ask Sharena to collect the documents'. Selalu sgtkah habi mention my name? Utk ape yer? Aku bahagian Property. Lansong xde kene mengena dgn bahagian IT. Byk pulak kepelikan yg berlaku dlm pertemuan yg tidak disengajakan tue...huhuhh =)

Mase keluar dr Giant ada 1 anT chinesse sungguh2 nk tgk Naurah. Rase mcm kenal anT nie. Habi pon still recognised muka dia. Rupanya owner kedai Anakku & My Bebe's Home. Dia sampai dh kenal muka kitorang sbb sllu sgt shopping brg Naurah kt sane. Sungguh2 dia jempot soh g kedai dia. Next time jelah anT yer. Sbb Naurah sdh menguap bbrp kali menandakan masa utk beradu sudah sampe. Kesian lak kt dia. Anyway len kali kami pergi bagilah diskaun lebih yer anT =D

Popular Posts