EL 4 Good

Semalam aku EL. Kalo pagi2 nak hantar Naurah g nursery, dia merengek & asek nk melekap kt aku, dengan Ayah pon dia taknak, maknanya aku kene EL. Sejak Naurah lahir ke dunia, mcm tuelah aku. Priority EL mmg sbb dia jer. Tak pernah utk sbb lain lagi for this year. Berat hati jugak nk burn cuti yg tak berapa nk byk lagi tue. Tp lebih berat hati nak tinggalkan anak yg sedang memerlukan belaian & perhatian seorg Ibu. Takpelah cuti Ibu habis pon Kudik. Yg penting hati ibu tenang, fikiran ibu pon lapang. Semalam Naurah menangis sampai hilang suara. Sgt kesian oke! =( Tido pon nak atas lap ibu aje. Letak atas tilam, kompem menangis. Kecuali baring sekali dgn dia & berpeluk. Itu dia oke. Sayunya hati bile dia tido, bunyi hingus sgt ketara. Aku tau dia tak lena sbb hingus yg byk mengganggu pernafasan. Batuk yg pd mulanya kering sudah mula berkahak. Tido pon asek terganggu dgn batuk yang seakan tiada akhirnya. Sgt sedih la tgk anak sakit nih. Rasa mcm nk tukar tempat je dgn dia. At least kita tahu mcm mane nk hembus hingus, mcm mane nk buang kahak. Baby ape tau? Menangis ajelah bila rasa tak selesa. Sedih kannn =(

Pagi nie Naurah bangun awal. Pelik gaknye dgr bising2 kt dapor & nmpk Ibu & Ayah dh celik mata kt sebelah. TV pon terpasang dgn channel Oasis yg sllunya di dengar hanya pd waktu Maghrib. Naurah sudah senyum & main guling2 semula dgn ibu. Lompat2 atas perot ibu tanpa jemu. Mengekek ketawa bila di agah Ayah. Syukur Alhamdulillah =) Batuk masih berbaki, hingus masih meleleh. Takpelah. Asal Naurah sudah kembali ceria. Itu pn sudah cukup baek bg ibu. Kalau dia moody jer, aku pon susah hati. Bile dah start nk main tu, maknanya dh elok sikitlah kan. Sehari sblm tue me & habi picked her up at nursery. MIL cuti. Sampai2 teros pelik. Baju sape pulak Kudik  nie pakai? Tanya dgn Nor bdk pengasuh yg dukung dia. Bdk tue kata ade org bagi Naurah baju. Org tu pegi Perak, pastu dia belikan Naurah baju. Nor ade sebut nama org tu tp aku x kenal pon hihi. Ade hantar anak dia kt situ jugak. Aku bajet kawan MIL jelah. Baiknya belikan Naurah baju. Ramai sungguh peminat anak ibu nie yer. Sudah la bdk2 kt nursery klu nmpk Naurah dtg asyik nak berebut amek dia. Nape ntah. Baek perangai ke dia kt nursery? Klu dgn ibu asyik nk berdukung ajer. Melekat mcm kene gam kt badan ibu huhuh. Anyway lps amek dia, teros ke Mydin Kota Seriemas nk beli Pampers. Sempat singgah playground sblm pegi ke kereta. Maka dptlah ibu keluarkn henpon utk click-click =D i like...

Apasal ko buat muke mcm tue hahh?? lawak ko tau! heheh =p
Teruja tgk bdk2 lain yg main2 kt situ gak
 Tak reti duduk diam
Ini masa g klinik amek ubat batok. Ayah baringkn kt kerusi menunggu.
Muka sayu jerr...huhuh...

Start mlm td, sekelurga kecik nie tido depan TV kat hall bawah. Habi angkut tilam besar yg dibeli khas utk org2 yg mungkin akn bermalam di rumah kitorang. Juga bagi mengelakkan kami terlajak tido utk bangun bersahur. Itu pn pagi td nyaris2 tak bersahur. Aku kunci jam pkl 4.30am. Bunyi je alarm, aku off kan. Mata ngantok tahap gaban. Maklomler asek terkejut bile Naurah dok batok2. Tak senang hati dibuatnye. Tepuk2 belakang dia bg reda sket. Kunun nk tido kejap. Alih2 terkejut tgk jam kt deck Astro 5.11am. Kelam kabut bangun, panaskan lauk & nasi. Jerang air buat necafe utk habi. Makan pon laju2 jer. Seb baek sempat huhuh.
Esk kene kunci jam 4.45am sbb 4.30 rasa mcm awal sgt. Kompem akn off & tido balik. Strategi utk men'tackle' diri sndiri. Ntah pape. Layan jelah gambo Naurah mase x sehat smlm. Time nie mood dia ok sket sbb masih melayan ibu guling2 depan TV =p

Bdk x sehat
Kain lampin kene sentiasa ada. Buat lap hingus...
Kesiannn..mcm tak bermaya jerr...

P/S: Selamat Berpuasa Dear Readers =)


Popular Posts