Full Entry: Bagan Lalang

Dengan ini, aku mengisytiharkan 'Contest Mrs Teppei' sudah pon tamat waktu bertanding. Sebarang penyertaan sdh tidak valid. Klu masok pon dah x dpt hadiah hohoh. Seramai 14 mommy bloggers telah menghantar penyertaan. Terima kasih burung kedidi krn sudi masok contest yg tak semenggah itu yer. Insyallah, selewat-lewatnya hari Jumaat nie dah boleh announce para pemenang. Kite tgk dulu tahap kebizian aku mcm mane =p

Nak citer psl weekend yg gembira suam-suam kuku. Nak gak tulis x berapa gembira sbb habi kan takde. Pegi Team Building kt Jeram Besu tuhh. So, kuar jalan2 pon ala-ala jelah sbb x cukup corum sorang. Ape2 pn pemergian habi ke sane selama 3 hari 2 mlm telah me'realize'kan aku tentang sesuatu. Ingatkan sbb dah hari2 jumpe kt rumah, hari2 pegi keje sama2, opis pon sekangkang monyet, perpisahan sebentar tu tak membawa apa2 impak maxima. But i'm totally wrong oke. Tak sangka rindu pon datang bertamu dlm hati yg kering ini hahah. Jiwang karat la pulak aku nie. Tp betol whattt. Terimbas kembali saat2 bercinta ckp dlm phone berjam-jam, rindu masih lagi terasa. Tak pernah rasa puas bersembang ntah hape2. Time jauh2, time tuelah rasa nk manja lebih2. Ibu rindu kt Ayah dh mengalahkan Naurah heheh. Sembang dlm phone dgn habi siap lari jaoh2 takot Mak dengar & termuntah ijo hahah. K lah. Taknak citer lebih2 takot org yg membaca lak muntah ijo =p

Ke Bagan Lalang, Sepang adlh perjalanan yg tdk di rancang. Jumaat mlm my bro A. Eddy ajak ke sane by sms.  Dia tulis nk belanja makan seafood. Kecik tapak tgn, dulang aku tadahkan. Bab makan2 mmg takkan ditolak walaupon aku ingat2 lupe jalan ke sane. Dlm hati kata hantam sajalahhh. Signboard kan ade. So bertolaklah kami ber-7 menaiki kereta Kia Forte berwarna coklat. Yupp mmg 7 org yerr. Termasok 2 bdk tecit si Emriel Syahran hero my bro yg akn mencecah 2 years next month & my Naurah si buchuk Ibu. Lihat aksi bdk tecit 2 ekor on the way ke sane.

Buat2 tido walaupun sbnrnya dah terjaga. Mamai dlm pelukan Nenek.
Boleh dia buat lidah camtu time aku amek gambo..Cik Na babap kang baru tauu...=p
Sikit2 nak Sayang Baby Naurah (kiss)..tp hati2 sbb tiba2 dia akn cepuk & cubit Naurah bile ade peluang. Bahaya ini budak hahah...

Alhamdulillah. Dlm pada ingat2 lupe jalan, dgn bantuan Anje, akhirnya semua selamat sampai tanpa sebarang kesesatan melanda. Mule2 jalan2 dulu tepi laut. Matahari dh nk tenggelam tp masih bersinar dgn terik. Susah nk bukak mata luas2 huhuh.
Emriel, Abg Eddy, Anje, Kak Ann & My Mum
 AnT Anje & Naurah yg kepanasan
Cahaya matahari yg memancar mengganggu gambar Ibu & Kudik huhuh

Pas amek gambo, teros menuju ke destinasi utama. Kedai makan. Sampai2 restoran dh penuh sesak. Tp nasib masih menyebelahi kami. Dapat meja teros order makan & pilih ikan2, lala, pepahat & segala seafood yg fresh2. Ibu xde snap gambo mknn sbb time mknn smpi, sebok mendodoi si Kudik yg sdh sampai waktunya utk beradu. Bagi Nenek makan dulu, pastu pass Cik Bunga yg dh terlentok dlm buaian tgn Ibu. Ini gambar sblm tuan puteri beradu.

Geget tangan Cik Anje....aummm..
Ralit tgk tgn Nenek buat twinkle2 little star 
Behave je bile duduk dgn Nenek. Klu dgn Ibu......huhh

Pas makan, perot kenyang, hati gumbira, semua bertolak balik & sampai rmh 9.30pm. A. Eddy sefamily bermalam di rumah guwe. Angkut tilam besar turun bawah. Bentang depan TV. Ibu, Naurah & Nenek tido atas dlm bilik aircond. Naurah punyelah tenung Nenek bile dia bangun pkl 6.00pagi keesokan harinya. Rasanya dia pelik bila tgk bkn Ayah di sebelah kanannya mcm sllu =p Mak & Anje ikot A.Eddy balik ke Keramat tengahari semalam sementara menunggu bas bertolak dr Bukit Jalil ke Sanggar Kota pukul 6.00ptg. Takot habi tak sempat sampai dr Pahang balik dr TB. Dekat pkl 6.00ptg, habi sampai rumah dgn durian D24 5 biji. Ptg nie balik keje Ibu nak mamam durian smpi pengsan heheh =D

p/s: masok hutan pn kulit habi jd hitam. peliksss...

Popular Posts