Cerita Biasa

Hari nie habi tak keje. Dia terpaksa berkorban cuti (yg masih byk huhh) utk menjaga si Kudik. Nursery sudah start tutup sejak tengahari semalam. MIL telah menjaga Naurah selama setengah hari petangnya. Para pengasuh sudah mahu balik ke kampung masing2. Thats y la nursery tutup. Pasrah jelah. Bila ada anak, hantar nursery, cuti kene sentiasa berbaki. Akan selalu terjadi kes2 emergency nursery akan di tutup. Cth bila ada kes budak kene penyakit berjangkit mcm haritu (penyakit kaki, tgn & mulut). Bile pegawai dr hospital kerajaan tau, kompem suruh tutup nursery. Bukan sikit2 hari. Seminggu okeh! Termenung jugak bile dpt tau. Takkan nk cuti seminggu? So dgn muka tak malu, called Mak kt kampong & asked if she can jaga that budak tecit for a week. Syukur, Mak available. Klu tak, terpaksalah carik alternatif lain. Last resort, kene gilir2 bercuti dgn hubby lahh huhuh. Emm, bila nak raya nie, kali pertama juga merasa nursery ditutup sbb pengasuh semua nk balik kampong. Nasib baek tak lama sgt. 2-3 hari consider boleh tahan lagilah kann. Buatnya seminggu mcm kes penyakit aritu, termenung lagilah dibuatnya hihi.

First time habi hanya tinggal berdua dgn Naurah. Entah mcm mane keadaannya. Untung MIL masih bekerja lagi hari nie. So sekali sekala dia akan datang menjenguk utk mandikan Naurah etc. Dapatlah habi berehat sekejap dr melayan karenah di kecit tuh. Aku pulak pagi2 dah sebok nk g keje. Drive kereta JHT yg dh berhabuk. Tetibe mcm malu sbb habuk dekat seinci melekat. Lately mmg sllu naek kete habi jer. Thats y kereta kesayanganku jd itu mcm. Sekali sekala drive, rasa mcm best. Seb baek ingat lagi mane pedal break, mana minyak hihi. Tetibe rasa bawak kereta mcm nk g racing. Apekahh? Pdhal bkn mengejar masa or parking berbumbung pon. Jalan raya pon sudah semakin lengang. I bet ramai yang dah balik ke kampong halaman masing2. Terasa bahagia memandu tanpa byk kereta di jalan. Bisa?? Bkn selalu dpt merasa keadaan2 mcm nie hehe.

Esok nursery masih tutup. Me & habi masih bekerja. MIL sudah start bercuti. Then Naurah??? Heheheh...Naurah akan dibawa ke opis okeh!! Yupp, we decide to bring her to the office. Since ramai yg dah start cuti & paling utama bos besar opis pon dah cuti, redah jelah bwk bdk tecit tu ke opis. Dgr citer muslim staff pon dapat balik awal sket. So, belasah jelah. Tinggal 3 org jer muslim staff kt dept. aku yg masih keje. Me & 2 male staff. Alah, boleh kawtim je dgn diorang 2 tue. Org lelaki nie lagi senang nak dibawak berbincang berbanding ppn. Jenis tak amek port sgt. Dh inform pon 1 of them & dia kata no problemo sbb yg pntng bos besar takde. Siap nak tlg jaga anak aku lagi. Tp mintak bayaran pulak RM10 per hour. Bengong sket dia tue hahah. Well, hrp esok masa kt opis, Naurah akan behave & tak byk ragam. Aku pn bkn ade keje dah pon skrg nie. Lagilah bile mem besar cuti. Bermakna aku pn cuti jugaklah dr sbrg keje hihi.

Ohh..perot sejak 2-3 hari lepas selalu rasa sakit & tak berapa sedap. Kdg2 rasa nk muntah (bkn pegnen aaa..kui kui) pon ade. Last2 keluar angin or a big fat sendawa. Then baru agak lega. Skrg nie perot tgh sakit. Taktaulah kenapa. Rase cam usus ditarik-tarik. Dah last2 Ramadhan nie, mcm awal2 nk berpuasa pulak jadinya. Dugaan betol. Badan mmg agak lesu. Maybe masih lagi kesan akibat bersesak kat Jln TAR haritu. Aihh..sgt tak best keadaan diri skrg. Nk mkn panadol mlm td, takde pulak. Letih semacam jer. Kurang ceria hari guwe. Tahankan jelah.

Ade gambar agak dasat aku nak tunjuk. 

Tak bape clear..tp luas betol nganga nya..hihi
Adakah mata hitam semakin membesar & mata putih mengecil??
Mengasah skill baru je kerjanya...



Popular Posts