Clinic An Najihah & Atap-Atap

Ngeheheh..sedappp nyumm nyumm =B
Yesterday balik je dari opis, kami ber-3 bergegas ke Klinik An Najihah. Nak  mintak ubat for Naurah's flu & cough plus ubat sapu utk kaki dak cik tu yg kene cam merah2. Jangkitan kuman i guess. Biaselah duduk nursery. Dah ramai2 mcm tu senanglah penyakit berjangkit. Takpe, yg sakit kita usaha sembuhkan. Bile dah hantar anak duduk nursery nie, hati kene besar. Tak boleh cepat melatah. Kite cool & try to understand the situation. Sama jugak bile bab2 tertukar barang or puting basuh kurang bersih.  Kalau tak berhati besar, makan hati la jawabnya. Sedangkan kita klu jaga anak sendiri pon belum tentu perfect, inikan pulak tempat jagaan kanak2 yg sampai berpuluh org. So for me & habi, asal Naurah heppi & tak kene sakit yg teruk sbb jangkitan, we are fine =) Terpaksa pegi klinik kat Nilai sbb Naurah tak bape suke dgn Doc yg kat klinik Salak Tggi tue. Malas nk spoilkan mood dak cik tu, so pergilah jauh sikit. Doc kt Nilai nie lebih teliti & aku pn rase senang nk mengadu apa2 ttg kesihatan Naurah. Nak pegi An Nur jauh sgt kt Bangi. So jumpe Doc yg prihatin kat Nilai nie pon dh sgt2 bersyukur rasanya =)

Lepas g klinik, rasa cam nak belanja habi & Naurah. Duit dpt 3rd place for dept.performance dah dalam tangan, so belanje diorang cam besh gak nie. Rase cam da lame x makan kt luar. So spt biasa pergilah ke Nilai Square. Itu je tempat paling havoc kt Nilai hehe. Masok F.O.S nampak ade baju utk bdk2 kecik. Survey2 dulu pastu masok kedai baby sebelah World of Cartoons, beli 2 helai baju malam=RM20. Masok kedai sebelah lg yg ade tulis Sale beli puting Avent=RM15.90 @2pcs (usual price 19.90) & wet tissue. Masok balik F.O.S beli baju Disney Hannah Montana baju siang 2 helai=RM11. Sekali 4 helai baju utk Naurah. Sbbnya perasan byk baju dia dh singkat2 & senteng. Maklumlah utk baby 3-6bln punye. Buleh pakai smpi Naurah dh 8 bln kira dh cukup hebat dh rasanya huhuh. Pas shopping utk anak, nak belanja bapaknye pulak. So habi suggest try the food at Atap-Atap. Bersebelahan dgn restoran Q Thai. Ekceli owner dia sama jer. Cuma hidangan makanan jelah yg membezakan. Habi order Chicken Chop Black Pepper, guwe order Lala & Sotong Portuguese style+ white rice.

The deco
The food quite ok lah. Not bad. Pedas2 aku mmg suke. Ada 1 more couple yg ada anak baya2 Naurah makan sekali. The mom saw us & she brought her doter to meet with Naurah. Since dia tgk kitorang pon mcm 1st doter & senyum poneng kepala melayan Naurah. So guwe tanya2, her doter named Kisya & she's 7 months old. Ohh..tua Naurah sebulan saje. But her mom said Kisya masih belum pandai duduk tp dah reti nak memanjat  Hohoh..mcm tuelah pulak. Tak lama pastu my dish sampai & habi asked me to ate 1st. Makan laju2, habi brought Naurah outside & Kisya's dad went outside to sembang2 with habi. Sungguh ramah2 semuanya. Nice =) Sempat snap gambar Kisya & Naurah tp x berapa clear. Nampakla Naurah besar sket dr Kisya heheh =p

Kisya & Naurah
Lepas habi makan, Naurah pon da Ibu suap dgn sup ayam, kitorang pon chow cin chow. Sempat singgah kedai electric baru bukak nk survey harga ehemm...ehemmmm. LCD TV HD kui kuiii. Survey2 je dulu =D

Kudik with Ibu

Ayah with Kudik
Rupanya yang terbaru ade TV jenis LED light. Aku tgk lagi sharp dr HD biasa dan harganya tentulah lebih mahal huhuh. Skrg TV 3D pon dah ada. Haiii..macam2 betol. But for me & habi cukuplah cari yg HD jer. Asal boleh pakai dgn home theater & tukar Astro Beyond yeayyy!!!! Kekeke. Ntah pape. Kalau tak sbb dapat lucky draw HT, takdenya kami nk beli TV besar secepat nie. Koman2 pon next year. HT punye pasal...kopakla duit kami bulan2 lepas nie. Tsk tsk.

Muka kelakar...hihihi...
Bye2 kawan Ibu =)

Nota tangan kanan: My big boss MC hari nie. Yahooooo!!! Merdeka!!! =D

Popular Posts