Weekend Schedule

Haihh..rase macam dah lame tak merapu cerita macam2 kat sini. Susah kalau penyakit M dah melanda dalam diri. Masih mood cerita ttg bulan Syawal. Last Rabu, me+habi+kak niza telah pergi ke Open House Hari Raya yg dianjurkan oleh Cyberview Sdn Bhd yg juga ditaja oleh kompeni tempat aku keje nie jugak. If sblm nie sllu buat kt Sports Arena, this time buat kat Kelab Tasik Cyberjaya. Dgn sbb itu aku rasa seronok sket la nk pegi. Tempat lain, suasana lain. Every year buat kt tempat sama jer boring jugak kan? So pergilah kami ber-3 ke sana & mmg tak rugi pon pergi. Sbb the foods semuanya sedap2 & dpt mkn dlm dewan yg ber'aircond'. Tak bersesak kt tempat panas mcm yg sblm2 nie. Byk jugakla aku melantak. Habi sampai tegur a few times tp aku malas nk layan hihi. Tp cukup utk membuatkan aku berpuasa sunat pd keesokkan harinya ats rasa bersalah makan tak hengat donia =p
Us =)
Kak Niza yg comel =)
Our other office mates
Hari nie Finance Main Office & ShTech (kompeni habi keje) ade buat makan2 sempena raya. This year tak buat besar-besaran pot luck mcm the previous years. Sbbnya ramai yg kata membazir. Byk makanan yg tak habis. So this year dipecah-pecahkan ikot department. Mcm main office, semua join sekali. My dept, Property buat hari lain. Planning, Sales, semua akan buat hari lain2. Itu pon klu each dept. tu staffsnya bersatu hati nak buat la. Ade yg dept. staffs Melayu ciput2 tu payah la sikit kan. My dept. dah chop buat next Friday. So aku pon kenelah memasak sikit. Kite tggu harinya nnti yer. Baru aku snap gambar2 yg berkenaan =B

Malam tadi aku dah berjaya beraya ke rumah kawan sekampong & sesekolah. Huda. Dia ddk Taman Seroja. Dekat jer ngn taman aku. Best dpt sembang2 dgn dia. To my surprise, dia sedang pregnant 5 bulan. Mule2 x perasan sbb dia pakai tudung labuh. Dh la badan dia kecit jer kan. Her 1st doter dah berumur 1 tahun 2 bulan. Senang kata ikot tahun beza 2 tahun la anak dia nnti. Ok la tue. Tp ntah knp aku rasa anak dia masih kecik. Aku plan nk bg adik pd Naurah 2-3 years beza. Hmm..maybe kene naik sket beza 3-4 years kot klu ini mcm heheh =B Ape2 pn I enjoyed the visit to her house. Seb baek Naurah behave after dpt mainan yg pelbagai. Sblm tu da kamok2 jgk sbb dh sleep time kan. Yer, Naurah skrg sdh tukar masa sleep nyer. If dulu 6.30pm-7.30pm adalah masanya. Now 9.00pm-10.00pm sudah. Tido makin lasak. Guling2, melintang, menyenget semua ada. Tinggallah space yg seciput utk Ibu & Ayah. Sadis huhuh. Tido lambat. Pukul 5pagi bangun nak main2. Boleh?? Pastu nak tido balik pulak. Kite dh nak hntr dia g nursery, g keje. Haihh..macam2 la ko nie kudik. Tunggang terbalik schedule Ibu & Ayah dibuatnyer hihi.

Ini budak yg makin bijak & lasak =)
Esok hari Sabtu. Ada 2 jemputan yg kami terima. 1 jemputan sambutan birthday my nephew Emriel Syahran kat Keramat & 1 jemputan open house raya my office mate kt Bdr Kinrara, Puchong. On Sunday, my mom & dad akan bertandang ke rumah aku =D hohoho..ini paling best sekali. My mom rindu sama Naurah. So dia nak dtg main2 dgn dak tecit tuh. Dan ada 1 jemputan open house kt Bdr Mahkota Cheras by office mate. Plus kene balik Semenyih PIL house. Dh 2 weekends tak balik sane. Ramai yg sudah rindu sama Naurah. Woww..schedule adlh agak ketat. Kompem rase mcm tak cuti jer weekend nie. Monday nak MC bisa?? =B

Popular Posts