Boring

Pagi nie b4 g keje, hantar Naurah ke rumah Wan Andak (adik MIL). My MIL suda kembali bekerja. Belakang rumah PIL jer. Tak jaoh. Heheh. Raya Haji sambutannya biasa jer. Setakat masak rendang ayam, kuah kacang & ketupat. Tak semeriah Raya Puasa. Siap ade org dtg bertakbir dr rumah ke rumah. Dgn Naurah yg kene chicken pox, mmg tak berjalan kemana-manalah kami semua. Ddk rumah diam2. Huhuh. Syukur Naurah dah tak demam. Dia dah start aktif mcm biasa. Dh nak merayap ke segenap pelusuk rumah. Poneng dibuatnye. Susah2 sgt masokkan dia dlm walker. Walker?? Yupp. My FIL belikan Naurah walker okeh. Berharga $139 jenama My Dear. Siap ada mainan lampu2 semua. Klu nak harap me & habi beli, mmg takkan lah kan. Kami lebih suka Naurah merangkak & memanjat utk menguatkan otot2 fizikal dia. Tp dah FIL beli, layankan jelah kan. Tp jarang2 masok dlm tu sbb Naurah pn tak bape nk gemor. Kejap je dia dah merengek nk diangkut keluar. Good girl Naurah =D Tak best kan walker tue? Tak mencabar minda lansung. Kekeke. Klu dr kecik dh dibiasakan, maybe dia akn suka. Tp bila dh byk akal, walker tu sbnrnya membosankan. Tak sia2 Ibu & Ayah bg kebebasan bergerak utk Naurah sblm nie. Hohoho.

Luka2 chicken pox dah start mengering. Bermakna Naurah akn selalu kegatalan. Kesian tgk dia tergaru-garu tak kira masa. Sometimes akan lap2 badan dia dgn air suam utk redakan kegatalan. My opismate hari nie ada bawakan daun semambu yg dikatakan mampu mengurangkan kegatalan akibat chicken pox. Caranya dgn meramas daun semambu dlm air suam & mandikan Naurah dgnnya. Petang nie akan try buat utk Naurah. Hrp kurang sikit gatalnya tue. Selera makan Naurah pun dah pulih semula. Byk betul makannya. Senang hati aku tgk. Susu pon dah minum byk eventho sekali sekala dia akan reject sbb ingatkan org nk sua syringe ubat utk dia makan. Susah betul nk bg dia mkn ubat skrg. Nangis mcm kene dera. Rasanya Naurah dah start phobia dgn ubat. Yelah, masa kene bronchitis dh kene mkn ubat. Selang seminggu, kene mkn ubat lagi. Ibu tau Naurah tak suka. Tp nak cepat baik, kenelah Ibu paksa makan ubt juga yer sayang. Nnti Naurah da sembuh, Ibu & Ayah bwk jalan2 kt playground k! =D

Pegi keje pagi td jalan agak lengang. Ramai yg sambung cuti pjg. Sampai2 opis, masih ada covered parking eventho jam dh nak 8.30am. Kompem ramai yg bercuti lagi. Besh. Hari nie my dept. free & easy je buat keje. Maklumlah HOD takde. Cuti hari nie & esok. Yahooo!! Rasa mcm merdeka je kt opis nie. Bile bos xde, blh la keluar mana2 settlekan ape yg patot. Nk bukak ASD Naurah, surat beranak tertinggal kt rmh Salak pulak. Nk renew my driver license, saman $300 Abg Edy blm bayar lagi. Klu renew pon dpt 6 bln je. Ahh..lecehlah mcm tue. Tggu saman dah disettlekan, baru g renew. In the mean time, habi jelah yg drive kete. Ekceli rasa cam dh gian jgk nk drive nih. Ptg nnti nk drive lah. Hrp xde polis trafic buat road block. Heheh. Dh ada peluang settlekan mcm2 hal, ade pulak kekangan lain Haihh...

Nk upload gambo terkini Naurah tp henpon tgh charging. Ptg sketlah klu rajen. Adiosss...

Bile xde benda nk buat pon jd boring jugak. Hmm...

Popular Posts