Saman!

Tibe2 td tergerak hati nak check saman kereta JHT. Last month aku renew insurans, roadtax dpt renew 6 months je sbb ada saman. Siot betol. Itu pun bdk bank yg uruskan insurans aku bagitau masa serahkan roadtax. B4 this aku check kat sini tp tulis no summons. Tup tup kata ada saman pulak. Hangin 1 badan jadinya. Ape dah bengong ke sistem komputer kt dunia nie? Tadi aku tergerak hati nk check saman using my sister old IC number. B4 this gune IC baru dia  check. Kete JHT kan under nama Kak Ya. Dia kata tahun depan aku abes bayar, kete tue dia nak amek sbb da jd harta dia. Hahaha. Menangis tak berlagu aku klu itu mcm. Penat2 bayo hangguk2 every month hampir $600, last2 jd rete org lain. Kui kui. Kakak aku joking jer. Abah aku pon saje takot2kan aku balik kg. aritu. Cettt. Malas nak layan. Hahah. Ohh..hasil gune no. lama IC Kak Ya, tup2 keluar lah saman. Aku mati2 bajet saman ekor yg aku kene kt Putrajaya sbb speeding tahun 2008. Had laju 60km/hour kt jln lurus. Ade ke munasabah? Tak lame lps tu diorang naikkan jd 80km/hour. Tu pn masih x munasabah pd fikiran aku. Huhuh. Rupa2nya bukan kete JHT oke yg kene saman! Kete kakak aku LB & saman for speeding at KL Srmbn highway. $300 ko kene bayo. Teros otak aku tertulis nama seorg manusia. Eddy Sahrizan. Yuppp. Thats my big bro name. Tanpa berlengah aku terus called Kak Ya & kabokan berita gumbira buat aku & tak gumbira buat Abg aku. Kekeke. Sudah emel print screen juga sbg bukti aku berkata benar utk rujukan Kak Ya & Abg Edy. Phewww. Solamat duet den. =B

Popular Posts