Shopping @ Giant, Nilai

Holla dear readers =)
Rase cam da lama sgt tak pakaikan Naurah topi nie. So smlm try la pakaikan mase jalan2 kt Giant, Nilai. Mule2 tu dia cam nk cabot jugak. Heheh. Tp lps aku buat sedikit diversion utk dia melupakan ttg topi tue, terus dia tak kacau dah. Bile bwk Naurah keluar dgn bertopi, sllunya ade jer yg akan menegur dia. Maybe nampak lebih comel berbanding tak pakai ape2. Ntah. Klu jalan2 tempat ber'aircond', ok la nak pakaikan dia topi. Tp klu tempat yg agak panas, mcm kesian sbb nnti akn berpeluh kepala dia. Sampai basah2 rambut kkdg tue. So tak boleh nak pakaikan sllu. Depends on the place & times.

Sbnrnya takde ape2 pn yg nak dibeli kt Giant tue. Saje bwk Naurah keluar jalan2. Tp terbeli jugaklah a few things. Standard la tue kan. Ibu mane boleh tak beli ape2 klu keluar. =B . Round2 tempat makanan baby, takde yg menarik. Skali terjumpe 1 packet of assorted snack. Dalam tue ada raisins, pistachio, buah badam, buah ara & gajus. Mcm besh je kan. Teros dpt idea nak buat snack baru utk Naurah. Mlm nie nak blend semua bahan2 tue & campur dengan honey sket. Makanan utk otak. Pagi tadi aku kunyah2 la sikit bahan2 tue. Suap sikit kt Naurah & dia punyelah suke. Biaselah benda manis. Manis raisins & buah ara. Sambil tgk Noddy, sambil mengunyah. Sukelah kau Naurah kann? =)

Pastu jumpe 1 vcd yang menarik perhatian. Vcd kartun yang mengajar huruf2 jawi & patas2nya.Dalam bentuk kartun yg Islamik. Keluaran Malaysia jer. Ade Vol.1 & Vol.2. Harganya RM17.90 kalau tak silap utk 1 vcd. Ada jugak vcd2 bacaan al Quran dari qari2 terkenal seluruh dunia. Vcd kartun tentang kisah2 Nabi  & mari belajar Solat pon ada. Menarik betol. Hepi gaklah dah jumpe port nak beli vcd pendidikan Islam pulak utk Naurah. Cumanya masih belum dibeli. Tak sempat nak diskas dgn habi lagi sbb masa jumpe tu aku dgn Naurah je. Habi tgh solat Maghrib kat Surau berdekatan. Insyallah klu pergi lagi boleh beli. =D

Itu jelah cerita ttg outing semalam. Layan gambo Naurah jelah yer =)

Suke sangat jelir2 lidah lately
Ibu nie asek amek gambo jelah...kata Naurah dlm hati
Naurah tengah pilih cecair pencuci baju. Pandai ker??
Tak reti duduk diam. Haihh...
Mata dah merah2. Sleepy. Naurah balik dulu lah. Adios dear readers. See ya =D

Popular Posts