It's a Boy =D

Syukur Alhamdulillah. My younger sister, Lisa sudah selamat melahirkan seorang baby boy di Hospital Kulai, Johore pd petang semalam. He's weigh 3.54kg & named Abu Bakar As Siddiq Bin Mohd Harmizan. What a nice name right? =) Semalam ptg masa tgh drive on the way balik ke rumah, got Mizan's text. This is my parents 7th grandchildrens. But Naurah still the special one ok! =) Nape pulak aku tulis camtue yek. Hihi. Bukan ape, from all of my siblings yg dah getting married, all their 1st child is a boy. Aku je yg anak pertama adalah girl =D Sama dgn my mom. Hik hik. Thats y la Naurah still ada special sket kannn =B Ngengada lak aku pagi2 nie. Huhu. Apa2 pon congrats to my younger sister & welcome to parenthood. Sudah tidak boleh bangun tengahari ok! Bersedialah utk mata anda hitam disekelilingnya. Kui Kui. For me, masa berpantang adlh masa yg sgt menguji kesabaran & ketabahan. Klu xde sokongan dr suami or mak/MIL, mmg boleh meroyan la jwbnya. Seriously ok! Dgn kita yg badan sakit2, luka jahitan masih kuat terasa. Nak leceh2 susukan baby yg mcm stp masa nk menyusu je kejenya. Pastu bila mlm menjelma, mata bb terbuntang luas. Time kite nk tido, dia dok berjaga sampai 2-3 pagi. Haihh...mmg sgt2 meletihkan jiwa & raga. Apa2 pon itu semua pengalaman baru for the 1st time parents. Maybe utk anak2 yg seterusnya, dah alah bisa tegal biasa. Insyallah =)

Popular Posts