KLCC Park

Buat muke cheeky mcm nie camne Ibu nk marah...
Anak dara kesayangan hamba
Da boring, kain Ibu jadi mangsa
Dalam kereta on the way to mybbstore kat Jln Kuchai Lama. Nak beli trainer cup for Naurah. Amek yg brand MAM sbb selain jd trainer cup, boleh jugak pasang teat utk jd botol susu. Cam 2 in 1 la kan. Agak malang sbb Naurah tolak teat MAM bila aku sumbat dlm mulut dia. Dah terlalu biasa dgn Avent. Apo nk dikato kan. Tp aku dpt idea utk sumbat teat tu pd malam hari. Sllunya Naurah kurang aware sket time mamai2 tue. Asal hilang haus, dia belasah je. Samalah mcm nk perkenal susu tepung semula pd dia dulu. Malam je yg dia layan. Klu siang, lansung tak di hisapnye. Huhuh. Akan ku cuba sua MAM teat mlm nie. Ibu da beli mahal2, klu tak guna, sedih lak rase. Nk sedapkan hati, maybe simpan utk adik Naurah in future. Heheh =B

Pas g sane, akhirnya habi agreed nk bwk g KLCC. Adoi. Susah betul nk di ajak pergi tempat baru. Suka tanya Ibu nak pegi mane. Tp semua idea Ibu di tolak. Camno? Baek tak payah tanya at the 1st place. Ntah pape. So aku pon da malas nk bising2. Bila dia tanya, aku jwb. Pastu terpulang la dia nk bwk stereng kereta hala ke mane. Malas nk amek port. So lepak2 KLCC Park pastu masok tempat sejuk lak kt Suria KLCC. Ada sale tp takde ape nk beli. So jalan2 jelah. Singgah foodcourt kejap sbb Ibu da lapo tahap gaban. Rembat Chicken Kebab Large kongsi ngn Ayah. Org ramai gile. Susah nk dpt seats. Tawaf 2-3 kali baru jumpe. Haihh. 

Akhirnya sampai...
Ibu mithali...Ibu sejati....la la la...=B

Panas time nie. Naurah pon kerut2 mata. Tgn siapakah yg halus mulus itu? =p
Kesayangan Ayah =)

Then Ayah dpt idea nk g jenguk kedai makan Ejad & Pak Ngah Li kt Pandan Indah. Singgah kejap & dptla makan lunch free. Keh keh. To my surprised, Mai & Hayfa ada sekali la. Dptla tgk anak dara yg membesar bagai johan mengalahkan Naurah tue. Nmpk mcm Hayfa yg 9 bln+ & Naurah yg 7 bln+. Hafya spt biasa aktif melompat-lompat & kepochi spjg masa. Naurah as usual bila kat tempat org, akan behave & sopan santun. Semua org mudah tertipu dgn lakonan Naurah. Ibu & Ayah jelah yg lebih tahu hakikat sebenarnya. Kui kui. Lepak dlm 2 jam, sembang2, pastu balik semule ke kediaman kami di bdr baru salak tggi. Penat tp berbaloi-baloi =D 

Hayfa & Ejad (lupe nk snap gambo Mai berperut comel hik hik)
Naurah sdg berlakon & Hayfa yg sentiasa bermain
Hayfa da ngantok tp naik rumah Pak Ngah tak tido jugak. Adoiii...

Overall, Sabtu lepas adlh atr outing yg terbaek pernah berlaku. Paling best sbb dpt lepak tempat baru. Tempat2 lama aku mcm da nak muntah ijo everytime pegi. Sgt tak menerujakan jiwa. Pegi setakat nk keluar dr rumah jer. Huhuh. Hrpnye next weekend boleh lepak IKEA pulak. Sila ambil note: Habi@Ayah. =B

Popular Posts