Semalam & Kelmarin

Petang semalam keluar sbb habi nak amek medical leave lagi. Menggenapkan 2 weeks dia tak pergi keje. Besh giler. Eventho CP dah banyak yg mengering, alang-alang dpt cuti sakit, cutilah lama2 sikit. Habi bknnya jenis org yg suka ponteng keje. Klu amek cuti pon, mesti atas sbb2 yg munasabah. Takdenya dia nak saja2 cuti klu xde ape2. So biarlah dia rehat puas2 kat rumah. Koman2 rumah sentiasa bersih sbb ada maid tak berbayar. Heheh.

Lepas dpt MC, kitorang pergi mane lagi yer? Alah...tempat biasalah. Yg tak jauh. Nilai Square. -__-" Mmg rasa cam nak muntah ijo sbb asek g situ. Masalahnya takde tempat lain yg havoc la. Nk g Alamanda pon dah naik jemu. Nk g jauh2 bkn ade nak beli ape2 pon. Yg kami perlukan cuma suasana yg selain rumah. So ke NS jugaklah yg paling senang. Mule2 masok F.O.S. Jumpe kasut cute berfabrik jeans jenama Vincent. Made from Sweden. Murah jer. So grab jelah. Asek2 Naurah pakai kasut Baby Kiko kuning tue jer. Kesian anak aku. Hohoh. Pastu masok kedai baby kat sebelah. Ada baju jenama Pigeon murah. $6 jer. Kui kui. So grab jugak. Masok kedai baby lagi sebelah, takde yg menarik. So teros menuju ke Giant. Habi bwk Naurah main2 dekat playground. Alah, ddk kt bench & tgk bdk2 beso sket main jer. Naurah mane blh main ape sgt lagi. Tggu dia dpt kaki, baru bagi main puas2. Heheh.

Lepas puas melepak, tiba2 Ibu rasa lapo. Heheh. Malas nk g jauh2, minum petang kat Uncle John Kopitian jer. Merasalah menom kopi O Ipoh yg kaw & kaya+butter toast. Eventho tak se'besh' Oldtown White Coffee, layankan jelah. Yg penting perut kenyang, hati pon sonang. Sempat singgah kt Nilai Nursery & Landscape. Ibu nak tgk pokok2 & bunga2. Malangnya tak menarik sgt pokok2 yg ada. So takde beli apa2. Dah lama tak beli pokok baru. Boring je halaman rumah tue. Asek2 pokok yg sama. Nantilah carik kt nursery lain. Hrpnya jumpe yg berkenan di hati.

Enjoy the piccas...

Tgkla muka Naurah tuu. Kesian T_T
Tapi masih aktif & ceria mcm biasa =)
Memek muka apa tue? Suka ker nak nangis? Kui kui
Kasih sayang seorang Ayah
Ohh. Hari Isnin petang yg lepas, balik je keje aku terus ke An Nur Specialist, Bangi. Naurah, habi & PIL semua tunggu guwe kat sana. Pasal rashes yg naik balik kt Naurah tuelah. Malangnya Dr. Khairul bercuti. So jumpe dgn Dr. Awaludin jelah. Syukur Dr. Awal juga seorang yg prihatin & peramah. Pandai layan budak2. Seronok jugalah bersembang mcm2 psl keadaan Naurah. Dpt timbang berat Naurah. Cuma 7.2kg jer. Naik dlm 300 gram. Jadi lahh drp menurun or tak naik lansung. Bulan lepas kan bulan sakit Naurah. Hrpnya lepas2 nie berat naik jer takde turun2 lagi mcm masa sakit aritu. Insyallah, amin.

Popular Posts