Weekend Stories

On Saturday, my little family went to Nilai Square. G Giant shopped for some groceries. Heaven dpt jalan2 mcm biasa. How i miss that moment sampai rasa mcm nk lompat2. Hehe. Over pulak. Lps beli brg2, carik baju Ibu pulak ok! Baju nk attend wedding my opismate. Skrg dah ada azam baru. Every month nak beli sehelai jubah for my personal collection. Skrg pegi apa2 majlis sgt suka pakai jubah. Since jubah skrg dah mcm2 fesyen yg menarik, terus jadi tertarik. Atr kelebihan lain jubah adlh jimat masa sbb sarung jer & tak payah gosok. Yeayy!! Terbaek! Maybe sudah masanya mencuba imej baru. Goodbye to baju kurung. Sudah tak layan. Hihi. Baru ada 2 jubah dah nk kerek. Cehh. Takpe, sikit2 lama2 jd byk. Syukur habi pon tak membantah niat murni nk jadikan jubah as my main clothes. Buat masa nie beli jubah utk attend occasion dulu. Then nk cari juga jubah utk di pakai utk casual days. Cth nk pegi kedai runcit or pasar malam. Sarung & siap. Dan yg paling penting menutup aurat. =) Satu permulaan yg baru utk memperbaiki diri. Insyallah.

Syukur sudah jumpa kedai yg jual mcm2 fesyen jubah dgn harga yg sgt berpatutan. Affordable for me. Slblm nie tgk jubah harga semua ratus2. Skrg puluh2 pon boleh dpt. Lawa pulak tue. Thats y bersemangat sket nk tukar imej. Benda yg baik maybe Allah permudah =) So lepas2 nie blh aim kedai tue jelah. Sales girl pon sgt peramah. Nice. Lps beli jubah terus g cari kedai makan. Jam suda pukul 2.00ptg. Patut perut asek berbunyik. Huhuh. Malas nk pergi jauh, terus menuju ke Oldtown White Coffee. These are a few piccas taken over there.

Skrg da pandai buat mcm2 mimik muka. Huhuh.
Lama2 topi terbang ntah kemana
Ibu pulak nampak over. Miahaha...
Anak Ayah
 Lepas makan terus balik rumah. Dapat jalan dekat2 je pon aku dah puas hati. Syukur CP habi semakin membaik. Dlm proses mengering. Thats y sudah dpt jalan2. Semalam niat utk ke wedding kt taman perumahan telah pun tercapai. Itu pon pukul 3 ptg baru kedek2 3 beranak berjalan ke khemah. Gara-gara Naurah tido lena on my lap selama 1 jam 15 minit. Budak nie klu dipangku mmg lama lah tido siangnya. Sllunya klu tido kt bwh, paling kuat setengah jam je dia tido. Tak sempat Ibu nak hilang letih. Huhuh. Malam tadi habi tak ikot masok dewan wedding. Dia g lepak opis & makan kedai mamak. Kesian pulak macam. Huhuh. Ala, mknn x sedap mana pon. Ibu mkn buat syarat jer. Naurah pon mood x bape nk elok sbb dah mengantuk. Nie je dpt snap gambar dia mlm td. Gambo Ibu lansong takde. Tak dpt nk tunjuk jubah baru. Kui kui. 

Dah malam pakai baju tido biasa jelah.
Didukung opismate habi
Ramai yg geram tgk Naurah mlm tadi. Tp Chuk mood kurang baik. So menangis jugak dia sikit. Opismate habi yg berjaya dukung Naurah mmg pandai. Dia dukung ke depan. So Naurah x nmpk muka dia. Merata dia bwk Naurah tunjuk kt opismate yg lain. Suke betul dia dgn Naurah. Since dr majlis berbuka puasa dgn opismate lagi dia mmg asek nk dukung Naurah jer. Dh mcm anak dia pulak. Klu ppn aku x heran sgt. Ini lelaki. Cam lawak pon ada. Bile aku cerita kt habi, dia pon cam naik musykil. Sdh la mamat tu kt opis mcm ade kureng sket. Hehe. Entahlah. Asal Naurah tak nangis, aku tak kisah. Lps je aku amek Naurah yg dah terlentok-lentok masa di dukung, terus dia tido sampai balik. Diorang usik2 soh bangun pon dia tak layan. Ngantok sgt la tue. Huhuh.

Ada nyanyian

Anyway ramai jg yg dah pernah jumpa Naurah sblm nie ckp dia sudah susut. Hmm. Entah lah. Makan banyak je mcm biasa. Dukung pon dah terasa. Tp tang pipi tu mmg kurang gebu dah kan? Takde bam-bam sgt dah. Ada yg ingat Naurah baru 3 bulan. Hahaha. Bisa? That little girl mmg petite. Like me on my childhood days. Jenis yg kecik2 comel. Dah naik menengah baru membesar bagai johan. Haha. Naurah ikot aku rasanya. Tp kecik2 camtu jgn anggap tak kuat tenaganya. Lasak bukan main. Tangga rumah pon dah separuh jalan dipanjatnya. Klu mengamuk taknak makan ubat, Ibu pon dah tak kuat nk handle sorang2. 

Sadly Naurah's rashes datang kembali. Aku rasa virus chicken pox masih belum keluar habis. Naik semula kat muka, kepala, kaki & perut. Kesian Naurah asyik tergaru-garu. Risau hati dibuatnya. Kenapalah tak habis2 lagi virus jahat nak menggangu anak aku. Sakit hati betul. Macam never ending story. Penyakit yg takkan baik. Ramai yg concerned dgn keadaan Naurah. Syor ke klinik2 yg dikatakan bagus. Aku berterima kasih pd mereka2 semua yg sgt prihatin. Hari nie sudah paksa habi bwk Naurah ke klinik kerajaan. Maybe diorang ada ubat yg selain dr klinik biasa. Kdg2 ubat dr KK gomen lg bagus dr klinik biasa. Tp entahlah. Habi kata maybe akn bwk klinik biasa jugak. Dia malas nk tggu turn sbb ramai org kt KK gomen. Haihhh...lantak lah. Yg penting bwk Naurah g klinik. Hrpnya dpt ubat yg lebih berkesan.

Popular Posts