Our Great Holiday

Di tepian pantai Mersing. Angin giler kuat.
Di gigian Pantai Air Papan. Ade budak kecit takot air banyak.
Ade budak tak takot kucen. Kucen takot sama dia.
RnR Pagoh arah utara. Dah lawa mehh sini.
Dan kami sudah riki di sini =)

Overall percutian balik kampong di Johor kali nie lebih seronok berbanding biasa. Sbbnya setiap hari penuh dgn pelbagai aktiviti. Tak sempat nak boring lansong. Heheh =D

Hari Khamis: attend kenduri kawen & ke pantai Mersing. 
Hari Jumaat: lepas habi solat Jumaat, ke Econsave Tmn Daiman Jaya, Kota Tinggi - beli susu Naurah. do some groceries shopping for my parents
Hari Sabtu: attend kenduri kawen my school mate. dpt jumpe a few of school friends yg dah bertahun-tahun tak jumpa. ada yg almost 10 years. 
Hari Ahad: petang hantar my younger sister ke STF, JB dulu b4 headed north balik Sepang. berhenti di RnR Pagoh yg dh siap renovate. sgt cantik. nice. burung banyak giler petang nak ke malam tu. bunyi kuat ohh. Naurah excited giler. jumpe playground main tanpa henti. penat melayan -__-
Hari Isnin: pukul 6 pagi sudah keluar rumah hantar Kak Ya ke LCCT. she missed the flight to Alor Star. we fetch her back at LCCT, headed to Putrajaya for my personal business & off to The Mines for jalan-jalan cari makan. sempat jenguk Splash Park yg tgh buat maintenance works -__- balik rumah rehat2 kejap. wan Naurah jenguk tgk cucu kejap. hantar Kak Ya balik ke LCCT. singgah Pasar Tani & balik rumah. pengsan.

Four days non stop full of activities. Havoc giler rasa. Penat tapi berbaloi-baloi. I like. Naurah also like sampai pagi td nak hantar nursery dia hampir nak menangis. Muka sedih giler. Tuelah bahana bile Ibu & Ayah cuti panjang. Dia jadi manja giler sampai taknak berpisah lansung. Ibu & Ayah kene work la Naurah. Be a good girl ok! =)

Nak cerita banyak tapi there's too much happy moments lah. Penat nak menaip. Gambar pon banyak sgt2. Aku akan publish dlm entry2 yg seterusnya pulak (maybe hahaha). Naurah dah pandai berjalan =) Dah tak terkira sudah tapaknya. Sgt cute. Sometimes jatuh terduduk itu adat lah. Belom master lagi. Apa2 pon aku bersyukur sbb belom genap setahun dia dah pandai jalan sendiri. Ramalan aku ttg dia lambat berjalan tidak benar belaka. Heheh. Buwekkk to Ibu!!!

Mulut Naurah pon makin becok. Nape comel ehh suara dia sebut ntah hape2 perkataan tu? Sweet sgt. Selalu sengih2 dgn habi bile dia sebut perkataan ntah hape2 tue. Menceriakan hari ramai orang. Atok & Nenek pon adored her so much. Sgt manja sama Atok. Aku suke the fact that eventho dia jarang jumpe ngn my family over there, dia takdelah tak mahu diambil. Dgn Atok mmg takde masalah lansong. Dgn yg lain2 pon takdelah horror sgt penerimaan dia pd mereka. Ibu sgt happy =D Aku rasa dia tahu itu family Ibu. Maka boleh dipercayai. Semuanya baik mcm Ibu jugak. Hahaha...

Naurah adalah rezeki dr Allah yang paling bermakna buat kami suami isteri. Semoga dia sentiasa menjadi  Naurah Zayanie = 'bunga yang cantik' dan berkembang mekar di hati semua orang. Amin.

Popular Posts