Update Buat Syarat

Dear readers, 

I really want to update this blog but unfortunately henpon wa tengah charging & DSLR habi tertinggal di rumah in law. Natijahnya entry tanpa gambo amatlah membosankan. Nak cerita pon takde mood. Tak excited gitu. Petang nie maybe ada gambar from my cikai henpon yg boleh di publish. DSLR kena tunggu lusa. Itu pon if my MIL tak lupa nak bawak esok. Huhuh. 

Aku berhutang cerita tentang besday Naurah yang buat julung kalinya pd Jumaat lepas. Kemudian cerita selepas bg stoberi & blueberry cheese tarts di nursery & office. Di mana kami telah ke Critter Land di condo (ehh? ker apartment?belasah jelah labu), The Heritage bersebelahan dgn shopping complex The Mines as a treat for Naurah on her birth day celebration. We have fun & wa sgt exhausted. Cerita selanjutnya lepas ada gambar yerr =p

Kemudian balik ke rumah in law di Semenyih & prepared for a small party for cake cutting ceremony. Panggil sedara mara terdekat habi jer. Buat syarat senang kata. Heheh. Esoknya pagi2 sudah bangun menuju ke An Nur Specialist utk injection for 1 year. Amek sekali dgn injection chicken pox. Kena RM200+ yer. Huk huk. Plus ubat demam & flu. Doc pesan injection yang ini in 2 weeks sometimes demam & rashes can happen on & off. Setakat hari nie, rashes jer yang memunculkan diri. Hrp tak demam. Flu pon dah semakin membaik =)

Cerita ttg spital leh citer skrg. Berita sedihnya Naurah officially declared by doc is underweight. Waaa...nak nanges aku dengor wehh. Last timbang kan masa dia 9 bulan kalo tak silap aku. Masa tu  berat dia 7.1kg. Dalam 3 bulan selepas tu cuma naik 400 gram jer ko! Sekarang berat Naurah 7.5kg. Doc kata her ideal weight should be 9kg by now. Waaaa....kesiannya anak aku underweight. Mak overweight, anak underweight. Elok sangat la tue. Tsk tsk. Doc siap soh bg mkn benda2 yg fatty mcm fries & fried chicken. More protein kata doc. Hmm, nanti lah aku cuba.

Naurah nanges kejap je masa kena cucuk kt peha tue. Aku dah ready sbnrnya nk dengar dia menagis like a drama queen. Tup tup aku umpan toys senyap pulak dia. Pdhal kalo kt rmh pantang silap sikit nanges mcm kena dera. Apa2 pon aku lega jugaklah cepat diamnya tue. Heheh. Ohh...doc Khairul takde kali nie. Cuti kot. So doc Awal yg attend us. Sbnrnya doc Awal nie more friendly than doc Khairul. Lebih byk sembang & lawaknya. Heheh. So we don't mind at all eventho he's not Naurah official paed. Cuma agak rindu nk jumpa doc Khairul. Last time we went there pon dia takde. Takde rezeki nk jumpa lagi.

Pas g inject, disebabkan masih awal lagi (kami dpt giliran No.1 oke =D), plan to go Manjaku kat building sebelah tu. Malangnya belom pukul 10pagi. So tutup lagi. Teros habi ajak ke Manjaku, Kajang. Dlm perjalanan kesana Naurah tido. Park kereta & tunggu kedai bukak. Bg Naurah tido lama sikit. Kesian dia. Bukak je kedai, Naurah pon terbangun & bershopping la sikit kt sane. Beli baju basahan Naurah 4 helai. Rege semua murah. 10 hengget & 13 hengget. Heheh. Dan 1 gown berjalan mahal sket 30 hengget. Rasa dah lama x shopping baju dia. Beli Drypantz RM31.90=44pcs. Utk kegunaan jalan2 since dh sgt susah nk pakaikan dia diaper skrg. Beli pencuci botol susu twin pack jenama Pureen. Perasa mint pulak. Sblm nie beli perasa oren. Aku shopping x hengat donia rasanya. Total perbelanjaan RM130+. Gulp. Redha jelah. Seb baek gaji masok minggu nie. Rasa muflis suda. Haha.

Tengahari PIL ajak g wedding kat Hulu Langat. Plus singgah rumah Nek Ngah Naurah yang dok asek bertanyakan cucu sedara dia dah lamo tak datang. Naurah pakai gown baru beli pagi tue. Hahah. MIL ckp lawo so kena pakai cepat2. Tak sempat nak basuh dulu. Habi da mentioned tp MIL ignored. Hahaha. Pas lepak & solat seme kt rmh Nek Ngah, FIL ajak ke rumah Puteh pulak kt Bdr Tun Hussein Onn, Cheras. Dia kata dah alang-alang kan. So sembang2 kejap kat sana, minum petang, balik Semenyih. Malamnya habi pengsan sbb asyik drive sepanjang hari. Belom pkl 10 dah tergolek dok atas katil. Naurah as usual kalo balik sana akan tido dgn PIL. So aku amek kesempatan berinternet sekejap. Pastu mata dah rasa kelat. Masok bilik, solat, tido mcm org pengsan. Sedar2 dah pagi -__-

The End.


Popular Posts