Abah

Ohh my...

My dad kena tahan wad di HUKM la kawan-kawan. Hari nie sbnrya cuma check up biasa dia for eco. Tiba2 nurse ckp ada darah beku pulak kat salur jantung dia tue. Adehhh...

Abah kata mmg dia dah stop makan ubat cair darah tu. Doc yg sllu buat follow up kt dia tu ckp dah tak perlu makan bila ujian eco yg sebelum nie nampak darah beku dah takde.
So Abah pon dlm sebulan lebih jugaklah dah tak makan. Tiba2 check hari nie darah beku/ gumpalan darah sudah muncul kembali dgn kebesaran yg agak membimbangkan doc. Then ape lagi...kena warded la. 

Abah ckp doc kata maybe amek masa dlm seminggu jugaklah kena tahan tue. Or senang kata sampai keadaan kembali normal. Tiada lagi darah beku & Abah kena sambung balik makan ubat cair darah.

Doc pakar ckp, sbnrnya eventho dah clear jantung Abah tu sebelum nie, ubat cair darah tue kena makan jugak & kena monitor bila da follow up check up. Bukan senang2 boleh berhenti gitu jer.

Dlm perkara nie doc yg arahkan ubat tu diberhentikan la yg tak betul. Buat keputusan without refer to the specialist yg bedah Abah dulu. Kompem doc tu kena marah dgn doc pakar nnti.

Ini bukan main2 ok. Perihal jantung manusia. Nyawa seorang manusia. Haihh...

Apa2 pon benda dah jadi. Aku hrp Abah cepat sembuh sajalah. Amin.

p/s: aku apply half day hari nie. after staff meeting aku chow cin chow bwk brg keperluan abah semua & amek Naurah kt nursery.

Popular Posts