Aku Malu T_T

riak muka apekah ini?

Hari Rabu masa aku amek half day pergi melawat Abah at HUKM, as usual bdk2 under 12 years old mane buleh masok dlm wad. Aku tak taulah syarat tue cuma utk wad org2 yg ada masalah jantung saja or applicable to all wards. Makanya Naurah tentu2 lah tak dapat masok kan?

Tp aku saje buat sengal on that day. Bwk je Naurah masok jumpe Atok. Aku ckp ngn habi, bile nurse dah marah, kite bawak la Naurah keluar. Klu diorang senyap jer, lagi bagos. Hehehe. Kesian siot klu aku x bagi Abah jumpe Naurah. Mesti dia rindu ngn cucu comel dia tu kan? Hihi =b

Dpt la 10 minit Abah jumpe Naurah b4 sorang nurse ckp bdk kecik tak boleh masuk sini la. Hahaha. So aku pass Naurah pd habi & teruskan menyembang dgn Abah & kemas2 brg keperluan Abah dlm peti simpanan sebelah katil tuh.

Dah penat menyembang, aku mintak diri nak tengok Naurah ntah hape keje kt luar tu dgn habi. Tengok2 bdk tu syok jer berjalan ke hulu hilir kat ruang menunggu luar yg luas tu. Bdk2 mmg suka kan tempat luas2 mcm tue. Excited nak tawaf semua tempat. Berpeluh-peluh nak mengejar takot dia terjatuh ke hape kan. Huhuh.

Aku pon soh habi masok dlm pulak sembang ngn Abah. My turn to jaga Naurah. Ddk kat luar tu mmg adalah pelawat2 lain lalu lalang. Mostly yg lalu kt situ aku tgk bangsa cina. Ramai org cina sakit jantung ma? Dlm wad tu pon aku tgk ada 2-3 org lelaki tua cina. Huhuh.

Bile Naurah dok main2 kt corridor luas tu, ramai jugak la anT2 cina yg dok pandang2 & tegur dia. Budak tu pon ala2 mood baik petang tue. Dok senyum2 sengih2 memanjang. Aku senyum jelah kt semua2 yg menegur budak tu. Nk kata apa kann? Then Naurah pon buat hal sikit dok ddk atas marble & tepuk2 dgn tgn dia. Aku marah, dia buat dono jer. Aku angkat, dia nak nangis. So, biar jelah dia main. Nnti aku basuh la tgn dia.

Bile dh boring lepak situ, aku ajak Naurah jalan2 sampai hujung corridor tempat ramai anT2 cina melepak. Semua warga emas. Sampai situ anT2 tu semua dok chok chet pastu tgk2 Naurah. Aku pon da musykil la kan. Pastu one of them ckp, tadi tangan dia kotor tepuk2 lantai kan? Pergi bawak basuh la. Kotor oo.

Terbantut aku nak baca tampal2 kat notice board tepi tu. Terus rasa macam ' i'm a bad mother.'. Tak jaga kebersihan anak. Huwaaaaaaa!!! Aku memang plan nak basuh siot tangan dia. Tp dah kena sound dulu. Huk huk. Fortunately habi tiba2 ada kat belakang aku. Pdhal muka aku mcm dah merah masa tue psl kena tegur. Malu wo. T__T Cepat2 habi amek Naurah & aku pon ckp la soh habi bwk Naurah g basuh tangan. 

Lagi 1 hal, ada 1 chinesse mother & her 2 childs. Sorang laki dalam umur 5 tahun pastu anak ppn dlm 3 tahun. I bet dia melawat Ayah dia yg ddk sama wad ngn my dad. The lady bukak 1 peket keropok yg roda tue. Utk bg anak2 dia la. Si Naurah pulak nampak, teros dia pegi kt situ cam mengendeng. Huwaaaaa. Malunya aku. Anak aku mintak2 makanan kt org laen. T__T Seb baek the lady tu friendly & tak kisah. Dia bagi Naurah 1. Pastu dah habis, Naurah ngendeng lagi siot. Huwaaaaa!!! Malu lagi aku. The lady bagi 2 pulak. Pastu dah habis, Naurah pegi lagi & dia bagi lagi 2.

Ok. Thats it. Aku teros angkut Naurah g jauh2 & said thank you to the lady. Klu ibu beli bukan main lagi ko buat main campak2. Klu org lain punye nak pulak ko makan ehhh? Geram aku T__T

Sekian, cerita aku.

Popular Posts