My Family Are Here!

Kak Ya, Lisa (x dpt dtg), Anje, Iraz, Mak & Abah
I'm so glad that my mom, lil bro & sis + Kak Ya sudah ada at my house. Kesemua mereka sampai pd malam tadi. But unfortunately my dear hubby had a fever. So he's on medical leave today leaving me to drive on my own to the office. 

Stress ok kene bersiap pagi2 pegi keje sedangkan org lain ada yg masih enak di buat mimpi. Naurah pon tak perlu di mandikan seawal pagi spt kebiasaannya on weekdays. Amazingly Naurah sgt manja dgn nenek pagi tadi. Sblm nie Naurah cuma manja with my dad & not so into my mom.

Maybe budak itu sudah makin bijak. Sudah betul2 kenal my family members eventho jarang berjumpa. Bila aku nk naik atas utk mandi, Naurah sllunya pasti merengek nak ikot kemana jua aku pergi. Tp tadi dia buat tak kesah ok! Dok main cak-cak dgn nenek & I can see my mom sgt happy dgn penerimaan yg baik dr Naurah.

My mom selalu mengeluh bila Naurah tak berapa nak dgn dia. Katanya sbb tak dpt meluangkan masa dgn byk with Naurah bila kami balik ke Linggiu sbg puncanya. Biasalah emak. Sibuk kat dapur memanjang. Tp skrg mak mesti dah rasa lega bila Naurah sudah mau sengih2 & guling2 on her lap. And suddenly I feel so relieved =)

Among all my siblings, Naurah sangat tak nak with my older & younger brother. 2 lelaki itu dia memang banned. Hahaha. Kazens belah habi yang perempuan2 pon ada yg dia tak berapa suka. Dr pemerhatian aku, klu approach org pd Naurah salah dari awal lagi, mmg susah Naurah nak suka pd org tu sampai sudah. Mmg Naurah akan ingat org2 yg dia tak gemor nie k!

Tp klu org tu baik dgn dia, lembut & pandai ambil hati, mmg senang saje. Dptlah main puas2 dgn budak kecik tue. Dgn Naurah, org tak boleh excited sgt pd awal2 perkenalan. Kena lemah lembut & sopan santun. Baru dia okay. Naurah agak takut dgn org2 yg sound speaker terlebih kuat dr normal. Kompem kuat jer dia pegang bahu aku or habi. Tanda dia takot & taknak org tu ambil.

Ehh...aku nak citer lain sbnrnya td. Apasal citer psl Naurah pulak nie? Adehhhh.....=.=

Oklah. Nanti sambung. Takde mood suda. Toodles =)

p/s: i love my family so much =)

Popular Posts