Tentang Wedding 2009 Hahaha...

Ada gaknye orang yang menyampah tengok aku upload gambo sanding & nikah 2 tahun 1 bulan yang lepas tu ek? Lantok! Ahahaha...

Bukan ape. Kalau korang memang dah baca blog aku nie dari dulu, korang msti ingat aku mane pernah upload gambo kawen aku byk-byk mcm org lain selalu buat tu. Yang ada cuma gambo dari henpon cikai Sony Ericsson aku tu jer. Snapped by my other siblings.

Masa balik Johor awal bulan hari tu, aku copy semua gambo nikah & sanding kat Johor from my brother laptop to habi's lappy since CD yang OP bagi hilang ntah ke mana. La nie baru la dapat transfer gamba-gambar dr OP dlm pc opis nie hah. Tu yang excited lebih tu menayang ke kome seme. Hehe.

Ala-ala mengimbas kembali gitu. Ate aku pon dah 2 tahun kawen gamoknye kan? Hehehe =B Gitulah dia ceritanya....


Cube korang tengok perbezaan mekap masa bersanding & nikah tue. Lain kan? Yang nikah tu more to simple & sweet la pada aku. Yang bersanding tu pulak lebih garang mekapnya. Bulu mata palsu pon pakai atas bawah okeh! Giler berat rasa macam nak tertutup mata pon ada aku rasa masa tu. Hahaha.

Satu yang paling aku tak boleh lupa kan. Aku nie kan mane pernah mekap-mekap. Barang-barang mekap pon tak ade. Paling kuat lipstick & compact powder jenama Maybeline. Itu sajo.

Bile dah tak pernah mekap, so bila mekap artis tu nak buat mata aku. Punyelah asyik berair mata sajo. Habis la sememeh celak hitam yang dia dah sapu tuh. Geli ohh bibir mata aku kena mata pensel tuh! Sokmo la si mekap artis dok menekap dgn tisu air mata aku tu. Hehe. Kesian sungguh si Amy. Nama mekap artis aku tue Amy. Tp dia lelaki yer. Ala..macam Amy Search tu. Dia pon nama Amy tp lelaki kan? Tade hal la beb. Dia mekap pakai sarung tangan lagi tau! Kelas gitu.

Atas permintaan pengantin, dia memang tak kisah. Lagi la kalau mekap nak bernikah. Kan ker kite dah siap-siap amek air sembahyang dulu. Makanya kenalah berlapik bila mekap time tuh. Ade lecehnya bila org lelaki yg mekapkan kite. Tapi bila tengok hasil mekap diorang, I have no complaint at all =) Love it!

Muka pon takdelah nampak plastik sangat. Natural. At least aku masih tahu muka itu adalah muka aku. Hahaha. Tak kisahlah orang lain kata tak lawo pon. Kalo dah orangnya memang sedia ada tak lawo, mekap kot mane pon tak lawo jugak la. Aku lah tu. Hehehe. Redho =) Syukur saja pd Allah. At least Allah jadikan aku cukup sifat & waras akal fikiran. Alhamdulillah.

Bila lah gaknye aku nak mekap lagi macam masa kawen nie ek? Tunggu time aku terima menantu pulak kot. Ahahha...jauhnya fikir mak oii!!!! =B

Toodles~

* yelahh...yelahh...aku dah tak buat dah entry tentang wedding 2009 aku tuh...kahh kahhh =b

Popular Posts