Dalam Kereta



Di dalam kereta on the way balik ke rumah dari office:-


Husband: Apasal muka sayang macam ni? Entah apa difikirnya entah....

Wife: Orang tengah sakit gigi lah! (sedang menipu =B padahal tgh pk nak ikot adik balik Johor esok harinya)

Husband: Tipu. Padahal tengah fikir benda lain tue....

Wife: Mana ada. Mandai-mandai jer Abang nie. Sambil tersenyum sumbang.( he can read my mind meh?)

 *******************************************************

Pagi tadi di dalam kereta on the way ke office:-

Wife: Abang....

Husband: Apa dia?

Wife: Esok orang nak makan nasi ayam semenyih yang sedap tuelah!

Husband: Sayang nak makan 2 kali ker?

Wife: Hah? Kenapa pulak?

Husband: Esok tengahari kan ada kenduri kat rumah Pak Lang.

Wife: Lorrr...luperrr......=.= ( sedih tak dapat makan benda yang di idam)

********************************************************

Pagi tadi. Juga di dalam kereta semasa on the way menghantar anak ke nursery.

Wife: Abang, ayam kat giant murah lah abang. $6 je per kg. Udang XL pon murah. RM16.90 je sekilo.
Orang nak beli lah!

Husband: Memanglah murah. Tapi ada duit ker?

Wife: Ha'ah. Takde $ lah T_T (sedih lagikk!)

Belek-belek lagi....

Wife: Abang, tengok nie permainan gelongsor budak-budak. Murah lah! $329 jer. Mesti Naurah suke main nih...

Husband: Tersengih bak kerang busuk sahaja...

Wife: Ahh Abang nie.... Naurah, nanti tunjuk kat Wan tau mainan nie. Cakap dgn Wan Naurah nak ini. Sambil tunjuk mainan tu dgn ibu jari telunjuk. Tau!

Anak: Iyer....sambil mata tertancap pd mainan yang ditunjuk ibunya

Husband: Ntah hape-hape ajar anak ibu ko nie Naurah.....

Wife: Tersengih ceria...lalalala~ =P (macam lah Naurah buat......hihi)

p/s: hari nie hari Jumaat. nak buat cerita mistik lagikah? hehehe...

Popular Posts