Wedding @ Cyberjaya

Ahad petang yang lepas, kami ke Cyberjaya. Tapi bukan utk bekerja yerp! Ada wedding invitation from hubby ex-colleague at ShTech sini. Jep aka Jaffrin. Disebabkan waktu majlis berlansung adalah dr pukul 5ptg - 9mlm, makanya kami tak dapat nak menghantar Kak Ya ke LCCT krn flight ke Alor Star adalah pukul 8.30mlm. Seb baek ada Anje. Dia yg tlg hantokan Kak Ya. Hehe.

Around 6.15ptg kami sudah sampai di opis menunggu colleagues habi yang lain. 6.45ptg semua dah sampai & kami bertolak dgn 2 kereta sahaja iaitu Alza & Myvi baru. Perjalanan dr opis ke rumah pengantin makan masa 3 minit aje dr opis. Memang dekat sgt. Haha. Masuk ke kawasan perumahan Serenity, kami membelok ke kawasan banglo-banglo mewah. Banglo rumah pengantin nie pd aku simple aje. Rasa macam sayang pulak tak buat cantik-cantik memandangkan harga tanah lot banglo kt Cyberjaya nie bukan murah-murah regenya. Alang-alang dah beli tanah memahal, buatlah banglo power-power sket kan? Hehe.

Jep nie sebaya dgn habi & ayahnya bergelar Dato' sementara ibunya bergelar Datin. Dulu Datin pernah sewa kedai kat lot kedai Street Mall manage by my department. Sempat aku makan Nasi Kerabu & Nasi Dagang air tangan Datin sendiri. Memang sedap bangat. But a few years later around 2008 gitu Datin kata dia dah tak menang tangan nak manage the kedai. So dia tutup perniagaan itu. Sedih but what to do kan? Huhuh

Majlis nie aku kategorikan sebagai simple saje. Tak grand sangat macam kebanyakan anak Dato' yang lain berkahwin. The foods pon biasa-biasa. The usual nasi minyak, ayam masak merah, rendang daging& dalcha. Then ada kueyteow goreng panas-panas & sate. Desserts pulak various kind of kuih muih & putu mayam. Air oren & mineral water. Thats all.

Apa-apa pun aku doakan Jep & pasangannya kekal bahagia sampai akhir hayat & dikurniakan anak cucu yang comel lote. Enjoice the piccas =)

Muke bekeng
Us. Except me & Naurah
Kak Lin bajet artis...kuikui
Mosu aka bos habi with her lovely daughter yang takot org bangatttt
Main-main kat padang. Jalan jauh-jauh, pastu berlari pergi kt Ibu semula...
Dari kejauhan aje. Wife Jep, Jep & Datin
The house =)



hinss...hinsss...maroh nie sbb blogger x update entry nie kat link org lain..grrrrrrrrr......





Popular Posts