Masa Untuk Mereka

Ohh Na...tak kuasa aku nak fikir pasal diet/bentuk badan skrg nie. Dalam otak cuma fikir 'dah pregnant ke aku ni ehh?' WAKAKAKA. Siryes aku tak tipu. Dah 2-3 malam bekerja keras neh. Ada dah ker hasilnya yerk? Pastu dok imagine pertemuan sperma & ovum macam dalam channel National Geographic pulak. Psiko dh aku jadinya weyhhhh HAHAHAH

Promo Air Asia skrg pon aku tak pandang lansong. Dalam otak dok fikir klu lah dpt baby nnti, dah jadi lain pengiraannya semua. So mmg takde dh lar aku plan utk cuti next year. Takot situasi dah berubah. Semakin terbayang-bayang anak dah 2 nanti jadi malas nak pergi holiday naik flight selalu. So klu nak pulun pon, tahun nie ajelah aku berani nak tambah holiday pon. Next year semuanya masih samar-samar lagi.

Next week InsyaAllah sekeluarga kecik nie akan ke KK. Trip nie special sket sebab meraikan ulangtahun perkahwinan kami yang ke 3. Kalau nak ikotkan, ini holiday trip yang ke-4 bagi kami utk tahun nie. Dasar kaki jalan sunggoh. Hehe. Tp lepas nie berehat panjang dlm 5 bulan taw sblm end of year trip ke Medan. Nak jugak ada 1 holiday ke oversea. Mahu pembuatan passport itu terasa berbaloi sbnrnya =P

Dalam tempoh 5 bulan free tu aku ada jg plan utk short trip holiday. Pembentangan kertas kerja akan dilakukan kpd habi dlm masa terdekat neh =D cam hape jer kan?.....hehehe....

Ahh...rasa excited utk ke KK belum muncul. So itinerary semasa berada di KK pon masih belum ada. Yang aku tawu, aku nak amek gambo kat Kundasang. Makan seafood kat Kampung Nelayan kot. Pastu jalan-jalan ke area Pasar Filipin. Maybe akan ke pulau Mabul or whatever pulau yg dekat utk amek gambo. Tengok pd tahap kerajinan. Takpe, kt sane sok pon boleh bukak blog Nurul & Fashya tiru trip diorang. HAHA

Oh my...ibu, kite nak naik aeroplane lagi dh ker? Hehehe...
Naurah suka sangat naik aeroplane. Pantang nampak mesti ckp ' Ibu, Naurah tak takot kan naik aeroplane? Naurah good girl kan?' 

'Hehehe. Yer Naurah memang good girl. Next week kite naik aeroplane lagi yer. Naurah suka tak?'

'Emm. Suka! ^___^ '

Tiada apa yang lebih indah bila tengok muka anak dara nie riang gumbira. Naurah memang sgt enjoy every holiday trip yang kami pergi. So eventho dia masih kecil lagi, tetap aku rasa sgt berbaloi bawak dia melihat tempat orang. Maybe bila dh besar sok dia takkan ingat. Tp bile tgk gambar-gambar yg ada tu, mesti dia pon rasa happy melihat betapa gembiranya dia waktu tu ^___^

Bila dh ada anak nie, banyak benda yg kita buat fokusnya tidak lg pd diri kita. Mostly utk anak & suami. Nampak deme happy aje dah cukup bagi aku. Gembira diorang, gembira lah aku. Aku dah puas enjoy masa single dulu. Skrg adlh masa utk mereka =) Aku cuma tumpang 2 kaki lar. Jd mastermind ^__0




Popular Posts