Movie Review - The Avengers



Lupa aku nak cerita pasal tgk movie nie sebelom habi berlepas ke Korea last week. As usual movie pilihan aku jarang tak best. Kohkoff ^__^

The Avengers nie menggabungkan beberapa superhero dr komik Marvels. Ada Iron Man, Hulk, Black Widow, Thor & Captain America. Believe me, eventho byk superhero, filem nie tak kelam kabut. Setiap hero dapat scene yang mencukupi. Sama adil.

Rangkuman kisah dlm cerita nie adlh ttg abg tiri Thor bernama Loki yg bersekongkol dgn alien jahat utk menakluki bumi. Dia turun ke bumi nak cilok 1 jenis kuasa nieh utk membuka pintu langit supaya alien jahat dapat datang & menjajah bumi yang tercinta neh. So semua superhero kena bergabung kuasa utk menentang kejahatan. Ape lagi kan? Hakhak =P

Semua superhero nie bukan senang nak berbaik eventho semuanya baik-baik. Faham tak maksud aku? Hehe. Semuanya mempunyai tujuan yang 1. Utk keamanan dunia. Tp tetap ada ego masing-masing. In fact mula-mula tu deme bertumbok sesama sendiri dulu sblm semuanya bersepakat.

Apa yg aku paling suka dlm filem ni ialah part lawak spontan oleh setiap watak. Semuanya dok pekena masing-masing. Memang lawok giler hokeh. Panggung pon gegak gempita dgn gelakan mcm tengok citer komedi pulak. Membuatkan habi pon tak jadi nak tido eventho dia penat sebenarnya ^__^ Itulah kuasa pd sebuah filem yang baik kan?

Lagi syok sebab buat pertama kalinya kami duduk di seat couple. Luas & best aje nak landing kepala ala-ala pengantin baru di bahu suami. Hehehe. Layannnnnzzzzz

Aksi superhero semuanya superb. Bab kapal alien datang menyerang pon rasa sgt ngeri. Special effects mmg tiada cacat celanya. Bravo!

Watak pilihan aku dlm filem nie ialah si Black Widow lakonan Scarlet Johansson yg jg merupakan satu satunya hero perempuan dlm filem nie. Eventho takde special kuasa mcm Thor yg ada kuasa kilat & penukul yang boleh dtg sndiri, kuasa berlawan dia adlh sgt memikat. Terer giler. Hehehe.

Utk hero lelaki, aku suke dgn Iron Man. Maybe penangan lepas tgk movie Iron Man 2 kat HBO jugak lar a few days before. Hehe. Iron Man nie sokmo nak gaduh dgn Captain America. Kelakar. Huhu. Tp hero yang paling kuat tentu sekali Hulk. Power betol. Klu takde dia, maybe tak boleh menang semua superhero tu =B

So kpd sesiapa yg nak tengok filem nie, boleh lah pergi sbb berbaloi. Ermm...ada certain people maybe akn rasa tak berapa faham lawak kelakor gile dlm citer nie. So dia akan rasa agak terpinga-pinga. Cth mcm adik aku Anje. Wakakaka. Kesiann. Tak dapek den nak nolong eh. Itu mmg terpulang pd IQ individu kott ngeh ngehhh. First time kot kutuk Anje kt dlm blog ^____0




Popular Posts