Sakit Tengkok

Dah lama aku alami masalah 'salah bantal'. Sampai beli bantal special kununnya dapat atasi masalah tue. Pastu bajet sebab darah tinggi. Tapi kalau darah tinggi sakitnya lain. Dia lenguh kat area bahu tue. Ini betol-betul urat belakang tengkok. Tak boleh nak toleh kiri kanan & dongak keatas. Dah macam robot jadinya.

Hari nie sepatutnya aku masih belum fit utk pergi kerja. Tp mc mcm dah banyak kowt. Baru separuh tahun. Malas lar nak dengar bos bebel-bebel nanti. Klu dapat bos yang understanding lain la kan?

Sakit tengkok inilah yang paling seksa sekali aku pernah alami. Doc cakap salah urat. Tak bagi urut. Pas makan ubat ade lah lega sikit. Tp masalah masih belom solved. Ini dah hari ke-3. Nak baring sakit. Terlentang sakit, kekiri sakit, kekanan pon sakit. Tido menelungkup baru lega. Tp tak selesa lansom! Mengalir airmata dibuatnya sakit urat mcm nie. Sakit sangat tak boleh tahan.

Habi ade jugak urut pelan-pelan sapu minyak yuyi & flanil. Rasa panas suam-suam tu memang rasa selesa lar sikit. Bawah leher nampak ada bengkak lar jugak. Mcm nak jadi begok pon ade. Tapi bukan. Bengkak sampai nak pakai tudung pon kena kedepankan sikit.

Banyak sangat buat dosa neh sampai Allah bg penyakit mcm nie T___T So bersabar ajelah banyak-banyak doa Allah bg kesembuhan secepat mungkin. Amin......

Kat Cyberjaya time nie mendung & angin bertiup kuat. Gelap. Nak hujan lebat gamaknya jap lagi. Ikot mood tak baek aku ker? Hihi





Popular Posts