Trip To Sabah - Final Day

Day 3

Ok ini adalah hari terakhir di Sabah. Kite mulekan dgn breakfast best di hotel yerp. This time bekpes kt dlm aircond sbb lebih selesa. Cuma takde view ajelah mcm kt luor tue. Takpe sbb semalamnya dh puas tgk view dari situ. Masa kami turun tu, alamak ramainya orang. Maklom ler hari Sabtu. Ramainya lain drp on weekdays. So merayau la kejap cari seating. Alhamdulillah the manager mmg superb. Cecepat approach kitorang bile dia nampak ada seats available kt dalam =)

Breakfast adalah superb. So much variety la eventho hanya utk breakfast. Pastu menunya bertukar saban hari. Semalam lain, hari nie lain. Baru best. Semalam telur rebus half cook. Hari nie dia buat scramble eggs pulak. Sedap pulak tu. I like. Naurah lagi lah loike. Budak hantu telur tu. Hahaha.

Pas makan baru mandi & kemas beg. Awal lagi sblm masa utk check out. Tp kami pon plan nak berjalan lagi around bandar KK. So check out aje siap-siap. Senang tak terkocoh-kocoh. Around 10.30am kowt kami keluar. Bye-bye bilik & bathroom best. So destinasi utama kami ialah Pasar Kraftangan a.k.a Filipin. Sempat singgah kat masjid terapung amek gambo dulu. Cantik masjidnya. Naurah nampak mcm bot mainan sampai nangis2 nak naik. Bikin amarah aku sebentar grrrr...

Pusing sana sini kt bandar KK sampai jumpa signboard Bukit Bendera, Observatory Tower. So ajak jelah habi naik kejap tgk view KK. Memang tak rugi pown naik. Cantik sekali. Sempat snap a few pics b4 camera habi kong. Habis bateri sudah. Seb baek ibu ada second camera ^___^ i loike

Pas naik situ, isi minyak RM10 & tanya orang kt stesen minyak where the heck is Psr Filipin? Rupanya dekat dgn Meridian Hotel. 5 minit je sampai. Terus cari parking & start beli souvenirs utk orang-orang terdekat. Utk aku cuma beli fridge magnet aje. Pdhal fridge tu dah penuh dah dgn FM. Letak kat bawah habis kena cekut dgn Naurah buat baling-baling sampai pecah sopek sumbing sana sini T_T Sabor ajelah byk-byk...

Pas beli souvenirs, pergi pasar ikan pulak nak borong udang. Kami beli udang pisang 2kg & udang laut yg biasa jual tu tp nie saiz XXL 3kg. Siap packing utk hand carry dlm flight total RM120. Sekilo cuma RM20 besar-besar gitu. Haihh...klu x beli mmg rugi. Cuma nak hand carry tu lemoh byk. Seb baek kami x jadi beli ketam & ikan. Klu tak pengsan habi nak angkut. Aku dah penuh dgn Naurah & beg susunya. Udang tu kami bahagi 2 dgn family in law. Klu kami makan semua, takot aku kena gout pulak. Hahaha. Tambah lg 1 penyakit =P

Then beli brg mknn kering pulak utk opismate cam kuih cincin & keropok sotong. Habi belikan ikan bilis fresh utk mil 1kg. Aku pulak belikan udang kering 1k utk mak. Adil & saksama. Siap packing semua termasuk ikan kering kurau RM100. Masuk semua brg dlm kereta & terus ke KK airport. Masa tu baru pukul 1tghari. Flight pkl 5.10ptg. Haha. Byk masa lagi sbnrnya. Tp dh tak tawu nk pegi mane. Lunch pon kfc aje kt dlm airport tu.

Aircond dlm airport KK bermasalah kowt. Berpeluh semua org kt sana. Pakat letak kipas sana sini. Tak suka! Huksss. Bajet dlm airport sejuk. Rupanya tidak. Nyampah jer huhu. Ok enjoice the piccas pulak. Sekian, n3 trip to Sabah 2012. Sampai jumpa lagi....

Ayah g amek air, dia cilok makan dulu kahkahhh

This is mine =D

Aksi ape tuw yang?

Lawo kan? ^___^

Panas berdenting masa nie

Teruja tengok fish kecik-kecik

Benda yg buat budak tu menangis
Ibu yg gemok. Takpelah asal tak kacau org =.="

Ayah sayam Naurah..mmuahh

Sebok nak tolong bawak

Pasar barang kering

We're coming home...we're coming home...(sing like Skylar Grey song =)


Popular Posts