Another Monday Sangap & Sabtu Yg Padat

Huwarghhhhh...sangap lagi di pagi Isnin neh. Menguap ntah berapa juta kali. Heee...menyampah betol rasanya. Orang semua mesti bajet aku sangap sebab tengok final Euro 2012. Hakikatnya bukan sebab itu pon. Tapi sebab teman habi tengok movie Transformers: Dark of the Moon kat HBO pkl 10.00pm - 12.30am. Rasa mcm dah lama tak buat keje lagho tgk movie sampai lewat malam macam tu. Malam tadi kunun nak memecah tradisi lar kan. Hasilnya = SANGAP. Tak berbaloi lansong aku rasa +___+

Naurah pon tido lewat taw malam tadi. Around 11pm tu baru dia datang kat aku tido atas pangkuan. Kami layan tv, dia layan laptop kat youtube tgk kartun Pingu kohkoff. Penat menonggeng, dia duduk. Penat duduk, dia baring. Bermacam posisi aku tgk dia buat. Kelakar pon ada. Tp takpelah asal dia tak buat peel bukan-bukan. Lagipon tak selalu dia layan youtube kat lappy tu eventho mmg boleh access sokmo kat rumah kami scr free. Yup masih free ntah wifi siapa ntah kat taman tu. Lansung tak pandang dah booth unifi =P

By the way, Sabtu adalah hari keluar & Ahad adalah hari memerap dirumah. Mula-mula pergi bengkel kereta tukar tayar kereta habi 4 biji. Tukar sekali sport rims yg dh bengkok tu. Hasilnya tayar baru & rim baru kaler merah yawww. Huhuhuh. Gabungan kereta kaler putih & rims merah memang naik betol. Cantik. Terasa mcm naik kereta baru pulak. Siryes tak tipu haha.

Lepas settle hal kt bengkel, kami pergi ke Kamdar, Kajang utk buat tempahan langsir & pilih kain meter utk buat baju raya sedondon ibu anak. Tema rumah kami tahun nie ialah PURPLE. Tema baju raya pulak MERAH. Ingat nak baju pon purple. Tapi habi kata family Andak maybe kaler purple. So klu blh taknak sama. So belasah ajelah merah kali nie. Skrg minat pulak dgn kaler yg terang-terang. Bior nampak menyerlah gituw. Apekahhh? Adakah perubahan minat dlm diri kita ada sangkut paut dgn usia? Mcm mahukan lebih perhatian? Hurm....i wonder...

Settle kat Kajang, patah balik ke Nilai 3 utk cari carpet. Since langsir dah purple, maka carpet pon wajib kaler yg sama jugak. Barulah tak nampak awkward sangat kan? Selain beli carpet, aku beli jugak langsir jurai-jurai ntah ape kebenda namanya ntah buat pasang depan pintu bilik Anje & stor bawah. Ala, dia mcm tali benang aje gitu kaler cokelat & ada mcm2 kaler lagilah. Saje buat kelainan & tidaklah pintu tu nampak kosong aje takde serinya. Malam tadi aku dah pasang & hasilnya boleh tahan lah. Nanti bila2 masa klu aku ingat, tepek gambo sini bg koram tengok yer.

Puas berjalan shopping barang-barang rumah nie. Total damage is around RM800 tidak termasuk tukar tayar & sport rims baru. Puas tapi memang pokai ah lepas tu. Curtains & carpet nie 2 tahun sekali aje tukar. So alang-alang membeli tu, memang kena pilih kain yang elok & tahan lama. Dalam 2 weeks, curtain akan siap dijahit. Tak sabar nak tengok langsir baru ^____^

p/s: pssstt..ade orang kalah betting bola kena belanja burger bakar weyhh weekend nie =P Spain 4 - Italy 0. Tak melawan lansom! HAHA







Popular Posts