Little Kitten @ The Office

Malam tadi Kak Ina mms gambo anak kucen bulu cantik yang dia jumpa kat bengkel kereta. Dia tanya whether aku nak adopt the cat or not. Mula-mula kena tanya Anje dulu if she's willing to jaga sama-sama the cat. Bila Anje kata boleh, aku tanya habi pulak. Habi neutral. Tak kisah. Ok takde hal la mcm tu. So I called Kak Ina back and said OK.

This morning tadaaa...ade dah kucennya skrg nie duduk dlm bakul & main-main kat area bilik Kak Ina. The cat is so cute & if jaga dgn baik, bulu dia boleh jadi lebih cantik. I am thinking of bagi Kak Ya the cat since dia pon sorang-sorang aje kat rumah besar tu. At least balik keje dia boleh main-main dgn the cat sbb the cat pon consider anak kucing lagi around 3-4 months gitu. But I have to ask her first lah. Entah-entah Anje tak bagi nanti sbb dia yg nak jaga the cat. Hehe.

Kat rumah tu memang dh ade Puteh. Habi pon dah sayang sama Puteh. Bila aku mention cakap nak eksport Puteh balik Johor, dia kata tak payah. Huhu. Skrg bkn bagi Puteh sekor aje yang makan. Ade 3-4 ekor kucen area taman yg hari-hari memang datang rumah cilok makanan Puteh. Ade 2 ekor tu mmg manja dgn kitorang & mcm kucen kami pulak sbb asyik ada aje. Yang lain-lain tu dtg utk cilok makan ajelah pastu nak dipegang dia lari. Mmg jenis kucen liar takde owner. Rumahnya kat rumah jiran kami area semak samun blkng rumah & kdg tido dlm lubang longkang.

Sometimes rasa menyemak jugak tgk kucen banyak-banyak neh. Ada bau deme yg semacam tu kan. Hehe. Tp kesian la pulak klu tak bagi makan. So bagi ajelah kucen mana pon yg dtg. Priority tetap pd Puteh lar.

Kesian the cat kena tunggu sehari suntuk sblm aku bawak balik.

Kesian aje kurus. Takpe...tak lama lagi awak jadi gemok okay! ^__^



Popular Posts