Skin Care & Body Weight

Weekend ritu aku sempat la sembang-sembang hal perempuan dgn K.Ya. Dia cerita kat aku dia skrg pakai produk Korea jenama Shenze ke ape ntah. Lupe pulak aku. Gugel search tak jumpe la pulak. Masa dia kirim kat A.Eddy soh belikan produk tu kat Korea pon A.Eddy kata tak jumpa. HAHA.

By the way K.Ya citer la yg lepas dia pakai produk tu, ramai la opismate dia tegur kulit muka cantik, glowing whatsoever la kan. So K.Ya pon citer la dia pakai produk tu. Sekadar bercerita ajelah. Then tak lama lepas tu ada opismate dia nak jual kat dia produk tu kt dia. K.Ya pelik apasal nak jual? The lady cerita yg lepas dia pakai produk tu, ramai org tegur kulit muka dia jadi makin gelap. Ayoyo....apo nak dikato kan? Lain orang lain maa kesesuaian kulitnya.

K.Ya ckp dia takdelah promote soh org lain beli produk tu. Dia tak sangka opismate dia tu g beli 1 set produk tu taw. K.Ya kata 1 set lengkap tu dlm RM2k. Hahh? O__O Siryes bulat teros mata haku. Kompem tak mampu nak tiru K.Ya gini. Kehkehhh. Sebab produk tu tak sesuai dgn kulit dia, so kwn K.Ya pon jual kat K.Ya dlm rege RM500 1 set lengkap tuw. Sbb dia dah pakai sikit-sikit barangnya kan? So K.Ya pon beli ajelah sbb kire murah gila la tuw. Byk lagi semuanya. Baru dlm 2-3 weeks pakai aje.

Tgh chit chat tu K.Ya soh aku try 1 brg dia taw. Benda tu cam gel tp bile sapu kat muka, kita gosok-gosok akan keluar cam daki-daki taw. End up rasa muka kita bersih giler & lebih lembut licin. Hebat betol. Padan la barang mahal kan?

Tp pelik jgk sbb K.Ya kata dia dah beli produk SKII pulak. Maybe sbb yg Shenze tu nak abes da kowt. Dia kata baek beli SKII aje kowt sbb harga lebih kurang. Gasak dia lah psl duit dia kan? Huhu. Tp muka K.Ya mmg glowing & kemerahan. Maybe bkn sbb penggunaan produk aje katanya. Dia ada makan supplement utk kulit jugak. Bermacam supplement dia makan weyh. Lecithin pon ade aku tgk. Tp bukan jenama Shaklee lar hihi

K.Ya kata tak dpt kurus badan, kite fokus pd kecantikan kulit pulak. HEHEHE. K.Ya pon tensi mcm aku jugak. Susah betol nak turunkan berat badan. Camne tak susah kan. Dah hobi kami nie makan. Kena ubah gaya selera makan klu nak kurus. Rasa mcm mendera diri sndiri aje. Tak happy betol rasanya hidup kat dunia klu kena sekat-sekat pemakanan neh =P

We cannot get everything that we want in life. Choose for food, then you will be fat. Choose to be thin, then you won't be able to enjoy the foods. As simple as that. He he he ^____^

Bila dah lama sangat menggemuk, lama kelamaan kita dpt terima keadaan diri kita seadanya. Eventho gemok, try juga utk tak kelihatan selekeh & outdated. Org gemok klu pandai pilih baju yg sesuai, nampak OK aje kan? Tak semestinya klu gemok, ko teros di chop hodoh. In fact ada lelaki yg memang menggemari perempuan gemok. Citarasa masing-masing la kan?

Eventho gemok, sometimes kita kena confident jugak dgn diri kita. Kena perasan jugak diri kita tu lawo skali sekala. HAHAHA. Gasak la orang nak kata ape pon kdg tu. Cuma kena pastikan tidaklah hover sgt. Kdg aku tgk ade org gemok tp pakaian ketat metat bukan main lagi mengalahkan org yg selim melim. Kot ye pon kompiden, tak perlu kowt sampai nak menunjukkan lemak 3 layer kat perot tuw. Sorok-sorok la sikit ye dop? KOHKOFF

Kadang memang rasa letih nak fikir psl berat badan. So mcm terima ajelah diri yg skrg nie. Lama-lama jadi selesa pulak. Bahaya jugak tuw. Tp tetap set dlm otak, klu boleh turunkan berat, mmg nak turun jugak. Takdelah takde sekatan lansung dlm pemakanan tuh. Nak mampos klu tak sekat? Jadi nenek gajoh aku nanti. HEWHEWWW =P








Popular Posts